Robot tır girişimi 1 milyar dolar topladı

San Diego merkezli TuSimple isimli yeni bir girişim şirketi, robotik tır teknolojisindeki yeniliklerinden ötürü tam 1 milyar dolar bütçe toplamayı başardı.

Borsaya açılan ilk robotik tır girişimi olan TuSimple yatırımcılarını kısa zamanda oldukça mutlu etti. İlk etapta 40 dolarlık hisselerden tam 27 milyon adet satıldı. Şirket, bu başarıyı Ar-Ge alanındaki yatırımların karşılık bulması olarak yorumluyor. Yapay zeka konusunda oldukça ileride olması beklenen TuSimple tırları, şirketin teknoloji sorumlusu Xiaodi Hou’ya göre 2024 yılında yollarda olacak.

Dev bütçe

Xiaodi Hou, “Otonom sürüşe dair zorluklar kolaylıkla çözülebilir. Deneme yanılma süreçlerini çoktan geride bıraktık ve artık gelecek için hazırız.” diyor. Teknoloji anlamında kendine fazlasıyla güvenen şirket bir anda büyüdükleri için para yönetimi konusunda nispeten endişeli. “Eğer bir sorun yaşarsak daha çok kişi işe alıp ya da farklı bir yöntem geliştirmek için bütçemizi kullanabiliriz.” diyor.

İlgili Makaleler

Pastada erken paylaşım

2015 yılında Hou ve ortağı Mo Chen tarafından kurulan TuSimple, altı yıl boyunca otonom sürüş hedefinden hiç sapmadan Ar-Ge’ye devam etmiş. İkili, özellikle sürücülerin yorulması nedeniyle kesintiye uğrayan teslimatları düşünerek robot tır teknolojisini bir fırsat olarak görmüş. Chen, “Kesintisiz nakliye özelliği sayesinde şirketlere yılda toplam 800 milyar dolarlık bir gider azaltması sunuyoruz. Sanırız birçok şirket bu pastada pay sahibi olmak için bizi destekledi.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu