Robotlar 2 milyon yemek teslimatı yaptı

Starship Technologies isimli robotik şirketi, ABD’nin Michigan eyaletinde tam 2 milyon siparişi geride bıraktı.

Pandemi ile birlikte temassız ve fiziksel mesafeli yeni bir tüketim kültürü oluşmaya başladı. Bu ortamda dışarıdan verilen yemek siparişlerinin robotlarla eve teslimatı da popüler hale geldi. Yeni sektörün öncülerinden biri de Starship Technologies isimli robotik şirketi. Şirket, ABD’nin Michigan eyaletinde tam 2 milyon siparişi geride bıraktı. Bu üstün başarının altında ise şirketin ürettiği sayısı bini geçen robot filo yer alıyor.

Kalabalık ve çocuklar…

Şirketin CEO’su Alastair Westgarth, “Bence robotların teslimat yapması konusunda geciktik bile. İnsanların bu teknolojiye çoktan hazır olduklarını görüyorum. Bu yüzden de değişimi çabuk benimsediler. İki yıl içerisinde iki yüz elli olan robot sayımızı bine çıkardık. Yakın gelecekte sayının katlanacağını söyleyebiliriz.” şeklinde açıklamada bulunarak 2 milyonuncu siparişi kutlama konuşması yaptı. İlk hedeflerinin üniversiteler olduğunu belirten Westgarth, yakında başka ülkelerde de robot teslimat filosunu kuracaklarını ifade ediyor.

GPS ve lazer tarayıcılarla saatte 7 km hızla ilerleyen ve yaya ve araç tespitinde son derece başarılı olan robotların tek sorunu kalabalık ve çocuklar. New York gibi kalabalık şehirler şu an için robotlara uygun değil. Bir de çocuklar, çevresini sarınca robotun bazen şaşırdığı ve bozulduğu biliniyor. Eminiz firma bu konuda da güncelleme yapacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu