Robotlar evcil hayvanların yerini alabilir!

Genellikle robotlarla ilgili haberlerimizde insanların işsiz kalması gibi bir endişeden bahsedildiğini fark etmişsinizdir. Bu sefer ipin ucunda insanlar değil evcil dostlarımız var. Özellikle çocuklar ve gençler için terapi etkisine neden olduğu kanıtlanan köpekler baz alınarak geliştirilen MiRo-E isimli robot da benzer amaçlı kullanılabiliyor.

Evcil köpeğinize yer açın

Projeyi yakından takip eden psikolog Leanne Proops’un yorumlarına göre, MiRo-E ile etkileşime giren çocuklar benzer bir psikolojik gelişim gösteriyor. Her ne kadar direkt olarak bir köpeğin yerini alması için sonuçlar erken olsa da Proops’a göre evcil robotlar daha şimdiden güçlü bir alternatif oluşturmayı başarıyor. Leanne Proops, “Robotla oynamaya başlayan çocuklarda belirgin bir motivasyon artışı ve buna bağlı olarak azalan stres seviyeleri gözlemledik. Tamamen evcil bir hayvanı taklit eden bu robot aslında amacına ulaşıyor. İleride daha gelişen modellerin bazı durumlarda gerçek bir köpeğin yerine kullanılmaması için bir neden yok.” diyor.

Terapi köpeklerini çocuklarla buluşturan Olivia Barber ise “Genellikle çocuklar belirli rutinlerle barınakları ziyaret ediyor ve köpeklerle oynuyor. Ancak sonrasında yani çocuklar evlerine döndüğünde köpekler bazen bunalıma girebiliyorlar. Aslında evcil robotlar belki de köpeklerin üzüntüsünün önüne geçecektir.” diyerek farklı bir noktaya parmak basıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu