Rusya- ABD arasındaki siber çatışma gerçek savaşın kıvılcımı olabilir

Rusya'nın üst düzey siber diplomatı, ABD ile boyut atlaması muhtemel bir çatışma olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Washington ve Moskova uzun süredir birbirlerine karşı kötü niyetli siber faaliyetler yürüttüklerini yalanladılar, ancak ABD Siber Komutanlık Genel Müdürü Paul Nakasone geçen hafta Pentagon’un siber şubesinin hem “saldırı” hem de “savunma amaçlı” olanlar da dahil olmak üzere “tüm spektrumda bir dizi operasyona” dahil olduğunu doğruladı. Bunlar Şubat ayında başlatılan bir Rus saldırısını savuşturmak için mücadele eden Ukrayna’yı desteklemek için yürütülen “bilgi operasyonları” olarak tanımlanıyor.

ABD, yasal zemini ihlal mi ediyor?

Bunun üzerine Rusya cumhurbaşkanlığı özel temsilcisi Andrey Krutskikh, ABD’yibilgi güvenliği alanında iş birliği yapmakla ABD’yi suçladı. Rusya’nın üst düzey siber diplomatı, ABD ile boyut atlaması muhtemel bir çatışma olduğu konusunda uyarıda bulundu. Siber güvenlik uzmanları her iki taraf da herhangi bir sanal provokasyona karşı karşılık verme sözü verdiğinden, siber uzayda yaşanan olaylar, iki güç arasında gerçek dünyada bir gerilime yol açabilir.

Krutskikh, “Devlet kurumları, kritik ve sosyal altyapı tesisleri risk altında. ABD ve Ukrayna’daki yetkililer sabotajın sorumluluğunu üstleniyorlar. Uluslararası yasal temeller geliştirmeyi kategorik olarak reddettikleri yer burası. Bilgi güvenliği alanında bu tür saldırganlık ve gangsterliği teşvik etme tehlikesinin tam olarak farkında değiller.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu