Safe Security siber güvenliğe 33 milyon dolar yatırım aldı

Siber risk analizleriyle kuruluşlara hizmet veren Safe Security, İngiliz kökenli telekomünikasyon şirketi BT Group tarafından yatırım aldı.

Siber risk analizleriyle dünya çapında birçok kurum ve kuruluşa analiz hizmeti sağlayan Safe Security, 33 milyon dolarlık yatırımla siber tehdit konusunda fark yaratmayı hedefliyor. Bu arada yatırımın İngiliz kökenli telekomünikasyon şirketi BT Group tarafından yapıldığını hatırlatalım. California merkezli Safe Security, siber saldırılar nedeniyle ölçülebilen ve ölçülemeyen birçok zararın olduğunu bildiklerini kendi hesaplarına göre küresel çapta 1 trilyon dolarlık iş kaybı gözlemlediklerini dile getiriyor.

Siber güvenlik standardı

MIT’de bir araştırma programı olarak başlayan Safe Security, o dönemin algoritmaları içerisinde sistemlere belli bir siber güvenlik puanı veriyordu. Şimdi çok daha gelişen sistem, benzer bir mantıkta analiz gerçekleştirip kurumlara danışmanlık hizmeti sağlıyor. Hatta Safe Security sitesini ziyaret ettiğinizde sizin bile sisteminize bir güvenlik puanı veriliyor. Şirketin CEO’su Saket Modi, “Kurumların siber alanda birçok teste ve analize ihtiyaç duyduğu bir ortamdayız. Gelişmiş ve yapay zeka sayesinde daha da geliştirmekte olduğumuz yenilikçi araçlarımızla kurumların siber güvenlik açıklarını kapatmalarında yeni bir standart oluşturmak istiyoruz.” diyor.

Bu arada Safe Security, siber güvenlik pazarında güçlü rakiplere sahip. VisibleRisk, ExabeamViso TrustSecurityScorecard ve RiskLens gibi benzer siber güvenlik analiz şirketlerinin arasından sıyrılmak konusunda Modi bir hayli iddialı: “Son bir yıl içerisinde %270 büyüme kaydettik. Önümüzdeki 12 ay için ise hedefimiz altı kat büyüme!”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu