Sağlık sektöründe güvenlik açığı tehlikesi!

Araştırmaya göre, sağlık çalışanlarının üçte birinden fazlası, güvenlik açığı yaratma ihtimalini göze alarak, böyle bir ihtimalde BT birimlerinin durumu çözebileceği varsayımıyla şifrelerini düzenli olarak paylaşıyor.

Sağlık kuruluşları, daha işbirlikçi yeni dijital nesli korumaya yönelik güvenlik prosedürleri olmaksızın, henüz #GenMobile işgücünün yüksek-riskli düşünce yapısına hazırlıklı değil. Güvenlik tehdidi araştırması, çalışan davranışlarının güvenlik konusunda daha bilinçsiz bir noktaya gittiğini, riskli paylaşım oranının arttığını ve salgın potansiyeli taşıma eğilimli bir yapıya doğru gittiğini gösteriyor. Tıp alanındaki çalışanların üçte birinden fazlası (%35) tarafından, kurumlarının hastalarla iletişimde mobil uygulamaları kullandığı bildirilen bir sektörde, iş için kullanılan mobil cihazların sadece dörtte üçü şifre korumalıdır.

Dünya çapında binden fazla sağlık çalışanıyla yapılan araştırma, #GenMobile’ın tıp sektöründe nasıl riskli davranışlara yol açtığını gösteren üç kilit eğilimi vurguluyor.

İlgili Makaleler

*Paylaşmak kural haline geliyor: On kişiden altısı iş ve kişisel cihazlarını başkalarıyla düzenli olarak paylaşıyor. Çalışanların beşte birine yakını iş veya kişisel cihazında şifre bulundurmuyor ki bunların %20’si daha kolay paylaşabilmek için güvenlik tedbirleri koymadığını belirtiyor.

*Güvemlik alanındaki bilgisiz (security-agnostic) davranışlar artıyor: Şifre koruması olmayan çalışanların yarıya yakını tehditlerden kaygı duymadığı için şifre koymadığını belirtiyor. Sağlık çalışanlarının %89’u BT birimlerinin kendilerini koruyacağını varsayıyor; ancak, dörtte birden fazlası (%28) mobil cihazın hatalı kullanımı nedeniyle verilerini kaybetmiş durumda. Daha da endişe verici konu, sağlık çalışanlarının %37’si iş cihazlarının şifrelerini meslektaşlarına, aile üyelerine veya diğerlerine vermiş durumda ve sorulduğunda bunların onda biri para karşılığında bunları verebileceğini ifade ediyor.

*Kendi Başına Yapılan BT işlemleri (IT D.I.Y): Sağlık çalışanlarının dörtte üçü, kendi başlarına BT işlemlerini yapmaya istekli olduğunu belirtiyor. Dahası, %68’i kişisel cihazlarını işle ilgili olarak kullandığını, artı %17’si de ilerde bunu yapmayı düşünebileceğini belirtiyor.

Aruba Networks Pazarlama Birimi Başkan Yardımcısı Chris Kozup: “Genç neslin bağlantılı mobil davranışlarını kabul ederek verimlilik konusunda önemli geliştirmeler yapılabilir” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu