Salesforce, Microsoft’u AB’ye şikayet edecek

Salesforce, LinkedIn verilerinin Microsoft’a geçmesinin rekabete zarar vereceği gerekçesiyle Avrupa Birliği’ne şikayette bulunacak.

Yılın ilk aylarına Microsoft’un 26,2 milyar dolarlık dev LinkedIn alımı damgasını vurmuştu. Ancak o dönemde potansiyel alıcılar arasında adı geçen Salesforce, Avrupa Birliği’ni bu anlaşmayı önlemeye ikna etmek için çabalıyor.

Salesforce Baş Hukuk Yöneticisi Burke Norton, LinkedIn’e ait veri setinin bir satın alma sonucu Microsoft’a geçmesiyle rekabetin zarar göreceği konusunda AB rekabet kurumuna bildirimde bulunacak. AB rekabet şefi Margarethe Vestager, daha önceki bir konuşmasında bir şirketin verileri kullanım şeklinin rekabet koşullarını öldürmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı ve Salesforce’un şikayeti de tam olarak bu yorumu baz alıyor.

Microsoft’un LinkedIn‘i satın alması sonucu inovasyon ve rekabetin tehlikeye gireceğini belirten Norton, “LinkedIn’in 200 ülkedeki 450 milyondan fazla profesyoneli barındıran benzersiz veri setine sahip olursa, Microsoft rakiplerinin bu veriye erişimini önlemek isteyebilir ve bu durumda haksız bir rekabet avantajı kazanır.”

Microsoft Başkanı Brad Smith, bu iddialar karşısında Salesforce’un CRM pazarındaki dominant konumunu öne sürdü: “LinkedIn ile anlaşmamız ABD, Kanada ve Brezilya’da tamamlanma onayı aldı. Salesforce’un dominant oyuncu olarak müşterilerine yüksek fiyatlarla hizmet sunduğu CRM pazarına fiyat rekabeti getirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

AB bu iddialar sonrasında Microsoft’un LinkedIn alımını önlemese bile, anlaşmaya ilişkin daha detaylı araştırma yapmak isteyebilir ve bu da satın almanın tamamlanmasını birkaç ay geciktirebilir. Engel olmaması durumunda Microsoft, LinkedIn alımını bu yıl bitmeden tamamlamayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu