Samsung çift katlanabilir ekranlı bir telefon geliştiriyor

Yeni bir rapora göre, Samsung üst düzey telefon pazarındaki payını büyütmek için çift katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon geliştiriyor.

Finans gazetesi Nikkei Asia, çift katlanabilir ekranlı telefonun Samsung’un bu yıl piyasaya sürebileceği üç katlanabilir cihazdan biri olduğunu söyledi. Şirketin ayrıca Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold 2’nin haleflerini hazırladığı söyleniyor. İlk cihaz kapaklı bir telefon gibi dikey olarak açılırken ikincisi ise bir kitap gibi yatay olarak açılıp kapanabilen çift ekrana sahip.

Raporda, çift katlanabilir ekranlı telefonun geleneksel akıllı telefonlarla uyumlu olarak 16 9 veya 18:9 ekran en-boy oranına sahip olacağı söyleniyor. Bu bilgiler cihazın Galaxy Z Flip’ten daha geniş olacağını ancak sırasıyla 21.5:9 ve 22.5:18 en-boy oranlarına sahip olan Galaxy Z Fold’dan daha dar olacağını gösteriyor.

Kaynaklardan biri, tasarımın arkasındaki motivasyonun daha iyi uygulama uyumluluğu olduğunu söylüyor. Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold  en-boy oranları nedeniyle bazı durumlarda Android geliştiricilerinin uygulamalarının arayüzlerini değiştirmesini gerektiriyor. Daha geleneksel bir en-boy oranı ise bu gereksinimi ortadan kaldıracak. Böylece kullanıcılar katlanabilir ekrandan tam olarak yararlanabilecek daha fazla hizmete erişim sağlayacak.

Çift katlamalı tasarım ayrıca en az iki menteşe ve üç ekran paneli anlamına geliyor. Sonuç olarak, cihazın tek bir menteşe yardımıyla bir kez katlanan Galaxy Z Flip veya Galaxy Z Fold’dan daha büyük olması muhtemel görünüyor. Samsung, Galaxy Z Flip’te yaptığı gibi, kullanıcıların benzersiz cihaz yapılandırmasından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak için özel arayüz özellikleri de sunabilir.

Çift katlanan akıllı telefonun 2021’in sonunda piyasaya çıkması bekleniyor. Samsung’un bu yıl da yeni Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold versiyonlarını tanıtmayı planladığı bildiriliyor. Şirketin, katlanabilir cihaz sevkiyatlarını yılda 10 milyon birime çıkarma hedefi belirlediği ve pazara üç yeni cihaz getirme hedefinin ilerleyebileceği söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu