Samsung Galaxy S22 Geekbench’te hayal kırklığına uğrattı

8 GB RAM ve Android 12'li Galaxy S22'nin Qualcomm varyantı, tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde sırasıyla 475 ve 1393 puan aldı.

Samsung Galaxy S21 serisi akıllı telefon piyasasında en çok beğenilen telefonlardan biri. Samsung Galaxy S21’de yakaladığı başarıya dayanarak kullanıcıları cezbetmek adına Galaxy S22 de büyük gelişmeler ve iyileştirmeler yaptığını bildirdi. Fakat Galaxy S22 ile ilgili yayınlanan raporlar bu durumun aksine işaret ediyor.

Tıpkı önceki modellerde olduğu gibi Galaxy S22 serisi de Qualcomm Snapdragon ve Samsung Exynos yonga setleri ile donatıldı. Bu SoC’lerin geçici adları Snapdragon 895 ve Exynos 2200 olacak.

Genellikle Snapdragon Exnos’a göre daha güçlü bir sürüm olduğu bilinse de Snapdragon 895 ile donatılmış Galaxy S22’nin ön Geekbench test sonuçları durumun bu akıllı cihaz için pek de öyle olmadığını gösteriyor.

Yayınlanan raporlara göre, 8 GB RAM ve Android 12’li Galaxy S22’nin (SM-S901) Qualcomm varyantı, tek çekirdekli ve çok çekirdekli testlerde sırasıyla 475 ve 1393 puan aldı. Fakat bu puanlar beklentiyi karşılamadı. Çünkü bu yılki Snapdragon 888 bile tek çekirdekli testte 900’ün üzerinde ve çok çekirdekli testte 3000’in üzerinde puana kolayca ulaşabiliyor.

Tabii ki açıklanan bu test sonuçları tam doğruyu gösteriyor diyemeyiz, kullanılan birim hala optimize edilmemiş olabilir. Ayrıca, kıyaslama için kullanılan cihazın “Güç tasarrufu modu”nun açık olması ihtimali de bulunuyor. Bunun nedenle kesin bir resmi sonuç diyemiyoruz.

Galaxy S22’nin Ocak 2022’de tanıtımının yapılabileceği düşünüldüğünde, henüz tam bir yargıya varmak için çok erken. Lansman tarihine aylar olan bu seri için önümüzdeki günlerde bir çok rapor, analiz sonuçları ve kıyaslamaların yayınlanacağını düşünüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu