Samsung, Galaxy Z Flip için yeni patent alındı

Son alınan patent ile beraber firmanın tasarım konusunda da ilerlemeler kaydettiği görülüyor.

Samsung, katlanabilir bir akıllı telefon piyasasına ilk giren şirketlerden ve aktif olarak bu cihazlarda mevcut olarak en çok gelişme kat eden firma diyebiliriz. Şimdi ise LetsGoDigital’den gelen bilgilere göre, Güney Koreli devin iki yönde – içe ve dışa katlanabilen ve daha büyük bir kapak ekranına olan ihtiyacı ortadan kaldıran Galaxy Z Flip tipi bir akıllı telefon geliştirdiğini iddia ediliyor.

Geçen yıl Ekim ayında başvurulan patent, Samsung Galaxy Z Flip’e benzer şekilde uzatılmış bir ekrana sahip kapaklı bir telefonu açıklıyor. Akıllı telefonun her iki yönde katlanabilme özelliğinden dolayı menteşenin de yeniden tasarlanması gerekiyor.

Esnek ekran, katlandığında dış etkenlere karşı bir nevi koruma kabı görünümüne geçiyor. Cihazı diğer yöne katlamak, hem ön hem de arkada geniş bir ekrana erişim sağlıyor. Ek olarak, telefon tamamen açık bir pozisyonda ve tüm esnek ekran olarak kullanılabiliyor.

Telefonun ön tarafında çift delikli bir kamera bulunuyor. Güvenlik endişeleri nedeniyle flaş cihazda kullanılamadığından, şirket flaş için geçici bir çözüm olarak ekranı aydınlatmayı seçecek gibi gözüküyor.

İlginç bir şekilde telefon, ekran içi parmak izi sensörüyle gelecek ve bu doğru çıkarsa katlanabilir bir akıllı telefon için ilk kez olacak. Şu anda, ekran altı parmak izi tarayıcısı ile birlikte gelen katlanabilir bir cihaz yok.

Bunun Samsung’un bir patenti olduğunu ve şirketin yakın zamanda böyle bir cihazı piyasaya sürmeyi planlamama olasılığı olduğunu söyleyelim. Bununla birlikte, şirket, bu yıl içinde piyasaya sürülecek olan Z Flip (5G), Z Flip 3 ve Z Fold 3 dahil olmak üzere birkaç katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu