Samsung, Galaxy Z Fold Tab için yeni patent aldı

Samsung son yıllarda katlanabilir ekran teknolojisi için birçok çalışma yürütürken gelirinin önemli bir kısmını da bu sektördeki projelere harcıyor. Şirket bu kategorideki akıllı telefonların gelecekte önemli bir yer tutacağına inanıyor. Şimdi ise bu konuda yeni bir patent alındı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ndeki (WIPO) yakın tarihli bir patent listesi, Samsung’un katlanabilir ekrana sahip bir elektronik cihazda kullanıcı arayüzü sağlamak için patent aldığını gösteriyor. 21 Mayıs 2021’de yayınlanan patent, çok katlı bir cihazın olası kullanım senaryolarına ilişkin fikir veriyor.

Daha önce, aynı tasarımın patenti Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nde (USPTO) alınmıştı. Patentleme bilgileri, cihazın nasıl olacağı konusunda büyük ipuçları verdi. Yanko Design’ın Genel Yayın Yönetmeni Sarang Sheth, patentte yer alan ayrıntıları kullanarak Galaxy Z Fold Tab’ın bazı oldukça yüksek çözünürlüklü görüntülerini sağladı.

Katlanabilir tasarımı sayesinde cihazda kapak ekranına ihtiyaç duyulmuyor. Cihazın adı henüz net değil, ancak katlanabilir Samsung 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarda kullanılan adlandırma kuralına uygun olarak Galaxy Z Fold Tab veya Galaxy Z Flex olarak adlandırılabilir.

İlgili Makaleler

Galaxy Z Fold Tab, minimal katlama mekanizmasından kaynaklanan iyi bir form faktörü ile hem akıllı telefon hem de tablet olarak çalışacak şekilde tasarlanmış. Z Fold tabletin tasarımı, modelde daha verimli olabilecek S Pen için bir konum da içeriyor.

Katlanabilir teknoloji, çok sayıda OEM’in böyle bir çizgide aktif araştırmalar yürüttüğü için umut vaat ediyor. Son zamanlarda Huawei ve Xiaomi, Çin pazarına uygun fiyatlı katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar piyasaya sürdü. Ancak Samsung, bu cihazın tablet pazarına girmeye değer olup olmadığına ve pazardaki uygulanabilirliğine karar vermek zorunda kalacak. Ağustos 2021’de yapılması planlanan Galaxy Unpacked etkinliği, yeni katlanabilir cihazın olası yörüngesi hakkında daha fazla perspektif sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu