Samsung, sektörün ilk HBM’ini yapay zeka işleme gücü ile geliştirdi

Yeni mimari, sistem performansının iki katından fazlasını sunacak ve enerji tüketimini yüzde 70'ten fazla azaltacak.

Samsung Electronics, HBM-PIM’e güç veren yapay zeka (AI) işleme ile entegre endüstrinin ilk Yüksek Bant Genişlikli Belleğini (HBM) geliştirdiğini duyurdu. Yeni bellekte işleme (PIM) mimarisi; veri merkezlerinde, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) sistemlerinde ve yapay zeka destekli mobil uygulamalarda büyük ölçekli işlemeyi hızlandırmak için yüksek performanslı belleğe güçlü yapay zeka bilgi işlem yetenekleri getiriyor.

Samsung Electronics’in Bellek Ürün Planlaması Kıdemli Başkan Yrd. Kwangil Park, yeni çözüm hakkında, “Çığır açan HBM-PIM; HPC, eğitim ve çıkarım gibi çeşitli yapay zeka odaklı iş yükleri için özel olarak tasarlanmış sektörün ilk programlanabilir PIM çözümüdür. Daha da gelişmiş PIM destekli uygulamalar için AI çözüm sağlayıcılarıyla daha fazla iş birliği yaparak bu atılımın üzerine inşa etmeyi planlıyoruz.” dedi.

ABD’li araştırma merkezi Argonne’nin Bilgi İşlem, Çevre ve Yaşam Bilimleri Laboratuvar Direktörü Rick Stevens ise “Samsung’un HPC ve AI bilgi işlem için bellek bant genişliği/güç zorluklarını ele aldığını görmek çok sevindirici. HBM-PIM tasarımı, önemli AI uygulamaları sınıflarında etkileyici performans ve güç kazanımları gösterdi. Bu nedenle Argonne Ulusal Laboratuvarı’nın ilgisini çeken ek sorunlar üzerindeki performansını değerlendirmek için çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Samsung’un HBM-PIM’i şu anda önde gelen AI çözüm ortakları tarafından AI hızlandırıcıları içinde test ediliyor ve sağlamaların bu yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu