Samsung’dan ‘Galaxy Flex Note’ hamlesi!

Samsung'un almış olduğu yeni patent, Note serisinin tasarım açısından büyük bir güncelleme ile dönüş yapacağını gösteriyor.

Samsung, yakın zamanda katlanabilir akıllı telefonları olan Galaxy Z Fold3 ve Galaxy Z Flip3’ü kullanıcıların beğenise sunmuştu. Yeni katlanabilir telefonların piyasaya sürülmesi ile şirketin, popüler Galaxy Note serisi üst düzey akıllı telefonlarından uzaklaşıyor gibi görünüyordu. Ancak şirketin almış olduğu yeni patent, Note serisinin tasarım açısından büyük bir güncelleme ile dönüş yapacağını gösteriyor.

LetsGoDigital’e göre, Samsung ‘Flex Note’ adı için CNIPA’ya (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) bir tasarım patenti başvurusunda bulundu. Patent, dışa doğru katlanabilen ve cihazın etrafını sarabilen geniş ekranlı bir akıllı telefonu tanımlıyor. Kompakt formda, cihaz, geniş ekranı katlanır ve sağ taraftan arkaya doğru sarılırken, önden normal bir akıllı telefona benzeyecek. Arkadan bakıldığında ise etrafı saran ekran, arka panelin yarısını kaplayacak.

‘Galaxy Flex Note’ istenirse toplam ekran boyutu bu şekilde artırılıp bir tablet gibi kullanılabilecek. Aynı zamanda rakiplerine fark yaratacak bir başka özellik ise de S Pen kalemi için bir yuvaya sahip olması. Yani cihaz aynı zamanda S Pen desteği ve özel bir manyetik muhafaza ile gelecek. S Pen’in bulunacağı alan cihazın arka bölümünde kaldığı için tabiiki kalınlık açısından bir fark yaratacağı ama Samsung’un bu bölümü de bir şekilde değerlendireceği düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Kalem için ayrılmış bu bölüm ekran katlandığında S Pen güvenli bir şekilde yerleştirilmesini ve gerektiğinde tablet biçiminde çıkartılabilmesinde büyük kolaylık sağlayacak. Patent çizimlerinin detayları incelendiğinde önemli bir nokta da dikkat çekiyor o da arka kamera bölümünün detaylandırılmamış olması, ancak şirketin sağ üst köşedeki ekranın altına çift kamera yerleştirmesi sayesinde hem tablet şeklinde iken de selfie çekmeyi mümkün kılıyor.

Son olarak şirketin şu anda almış olduğu bu patent üzerinde çalışıp çalışmadığı hakkında net bir bilgi yok ama böyle bir patent almış olması, Güney Koreli Teknoloji devinin geleceğe dönük heyecan verici çalışmaları olduğunu gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu