Samsung’un varisine 2,5 yıl hapis cezası verildi!

Samsung Electronics'in fiili lideri ve başkan yardımcısı Lee Jae-yong, Güney Kore eski Başkanı Park Geun-hye'nin bir arkadaşına rüşvet vermesi nedeniyle suçlanmıştı. Temyize taşınan dava sonucunda Lee-Jae Yong 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsung Electronics’in fiili lideri ve aile tarafından yönetilen holdingin varisi Lee Jae-yong, Güney Kore eski Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bağlantılı olan yolsuzluk davasında 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 52 yaşındaki Lee, duruşmadan hemen sonra hapis cezasının başlaması için gözaltına alındı.

Suçlamalara göre Lee, iki Samsung iştiraki olan Samsung C&T ve Cheil Industries’in birleşmesi için  verdiği destek karşılığında eski başkan Park ve arkadaşı Choi Soon-sil’e 38 milyon dolar rüşvet verdi.

Samsung’un karşılıksız olarak bağışta bulunduğunu iddia eden Lee, 2017 yılındaki dava sonucunda 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve bunun 1 yılını yatmıştı. Daha sonra, temyiz mahkemesinin iki buçuk yıl ertelenmiş hapis cezası vermesinin ardından Lee, 2018’de Güney Kore Kış Olimpiyat Oyunları başlamadan önce serbest bırakıldı. 

2019’da ise Güney Kore Yüksek Mahkemesi asıl suçlamaların yeniden yargılanmasına karar verdi. Yüksek Mahkeme, Lee’nin verdiği rüşvet miktarının küçük gösterildiği gerekçesiyle dava dosyasını Seul Yüksek Mahkemesi’ne geri gönderdi. Samsung’un varisi Lee Jae-yong’un yeniden görülen davasında 30 ay hapis cezası verildi. Lee, duruşmanın ardından hapis cezasının başlaması için gözaltına alındı.

Ek olarak Lee, iki Samsung iştirakinin birleşmesi nedeniyle hisse senedi fiyatı manipülasyonu iddiasıyla da yargılanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu