SAP’nin Q1 çıkarımı: COVID-19 krizine rağmen bulut rezervasyonları güçlü

Avrupa’nın en büyük yazılım şirketi SAP, 2020’nin ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket COVID-19 pandemisine ve eş CEO’su Jennifer Morgan’ın ayrılışına rağmen, toplam operasyonel kârda hafif bir artış yakaladı.

SAP’nin 2020 Q1 kazançlarına göre şirket, UFRS dahil yıllık %7 artışla 6,521 milyar euro gelir elde etti. Yazılım devi nakit akışında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla 2,98 milyar euro kazandığını bildirdi.

SAP’nin büyük bulut ve yazılım lisanslama işletmeleri, iş dünyasında durma noktasına gelen COVID-19’un etkisini hissetti ve yeni teknolojilerin benimsenmesinden kurumsal işletmelerin yenilenmesine kadar her şeyi erteledi.

SAP tarafında ise 2020’nin ilk çeyreğindeki bu durum, birçok bulut ve yazılım lisans sözleşmesinin ertelenmesine neden oldu. Şirkete göre mevcut bulut birikimi yüzde 25 artışla 6.65 milyar euro’ya yükseldi.

SPA’nin bulut geliri, UFRS dahil yıllık %29 artışla 2.01 milyar euro ve sabit para birimlerinde %25 artış gösterdi. Yazılım lisansları geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 oranında azalarak 451 milyon euro’ya geriledi. Genel bulut ve yazılım geliri UFRS dahil yıllık %7 artışla 5,4 milyar euro’ya yükseldi.

SAP faaliyet hedeflerini COVID-19 nedeniyle revize etti. Şirket şimdi UFRS dışı bulut gelirinin 8,7 milyar euro ila 9 milyar euro yerine 8,3 milyar euro ila 8,7 milyar euro, bulut ve yazılım gelirinin ise tüm yıl boyunca 23,4 ila 24 milyar euro aralığında olmasını bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu