Schneider, enerji tüketimi için yapay zekayı kullanacak

Yapay zeka destekli danışmanlık, sürdürülebilir enerji stratejisi için kurumsal kaynak tüketiminde şirketlere yardımcı olacak.

Schneider Electric, enerji ve sürdürülebilirlik hizmetleri teklifine yapay zeka destekli danışmanlığı getirerek makine öğrenimi araçları ve veri bilimine multi-milyon dolarlık yeni bir yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım, dünya çapında gecikmiş enerji ve iklim geçişi sırasında kurumsal kaynak tüketimini ve azaltma verilerini optimize ediyor.

Günümüzde çoğu şirket, sürdürülebilirlik yaklaşımlarını sınırlayan veri zorluklarıyla karşı karşıya. AI, şirketlerin ürettikleri verilerden daha fazla değer elde etmelerini, bir enerji ve sürdürülebilirlik stratejisinin temeli olarak daha doğru ve verimli analizler yapmasını sağlıyor. Bu gibi iyileştirmeler, verileri içgörülere dönüştürerek önerileri, müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlayacak ve müşterilerin uzun vadeli çevresel hedeflere ulaşmalarını destekleyecek. Kullanıcılar ayrıca maliyetleri düşürmeye, riskleri yönetmeye, fırsatları toplamaya ve sürdürülebilirlik stratejilerine esneklik kazandırmaya yardımcı olan daha emin sonuçlar çıkarabilecek.

Schneider Electric’in yapay zeka destekli danışmanlığı şu yetenekleri içeriyor:

  • Daha özelleştirilmiş, hızlandırılmış önerilerle eşleştirilmiş daha özel veriler
  • Dağıtılmış enerji kaynaklarını (DER’ler), emtia korumalarını ve bağlı cihazları yönetmek için yeni geliştirmeler
  • Hataların tespit edilmesine ve yeni tasarruf fırsatlarının eskisinden daha hızlı ve kapsamlı bir şekilde tespit edilmesine olanak tanıyan RPA dahil olmak üzere gelişmiş veri toplama süreçleri
  • Enerji portföylerinin daha iyi gerçek zamanlı esnekliği ve güvenilirliği
  • Her zaman bilgi erişimi için mobil cihazlarda optimize edilmiş görünümler

Schneider Electric, veri süreçlerini otomatikleştirerek ve müşterilerin sonuçlarını gelişmiş görselleştirmelerle canlandırarak, karar verme süreçlerini artırmayı ve hızlandırmayı hedefliyor. Böylelikle kurumları, daha yenilikçi ve daha sürdürülebilir çözümlere yönlendireceğini umuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu