Şehirlerde yaşayanlar için tarım sistemi geliştirdiler

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri, şehirlerde ev içi tarımı teşvik etmek amacıyla tasarladıkları ‘Vertipot’ ile Liselerarası 3D Yarışması’nda birinci oldu.

ÜAL öğrencilerinin üç boyutlu yazıcı ile tasarladığı ‘Vertipot’ adını verdikleri ‘akılcı saksı sistemi’; bitkilerin gerektiği kadar sulanmasını ve çöplerden gübre üretilmesini sağlıyor

Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) Maker Kulübü öğrencileri, bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin ilk liselerarası “3D Yazıcı Atölyesi ve Yarışması”nda ikinci kez birinci oldular. Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen yarışmada, ‘Vertipot’ adını verdikleri tasarımlarıyla şampiyon olarak 3 boyutlu printer kazanan ÜAL öğrencileri, kazandıkları printerı bir devlet okuluna bağışlayacak.

Sürdürülebilir tarım için
ÜAL Maker Kulübü öğrencileri Egemen Ertem, Kaya Alptürer ve Ege Özgül’ün tasarladığı ve akılcı saksı sistemi; permakültür (sürdürülebilir tarım) perspektifi ile şehirlerde ev içi tarımı teşvik ediyor. Kendine özgü sulama sistemi ile bitkilerin gerektiği kadar sulanmasını sağlıyor ve çöplerden gübre üretmek üzere doğa ile dost bir yaklaşım geliştiriyor. ÜAL öğrencilerinin geliştirdikleri mobil uygulama ise bitkinin ihtiyacı olan doğru atık gübre kombinasyonu için kullanıcılara yol gösteriyor.
ÜAL takımı geçen yıl da aynı yarışmada birinci olarak 3 boyutlu printer kazanmıştı. ÜAL Maker Kulübü öğrencileri bu yıl kazandıkları ödülü bir devlet okuluna bağışlayacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu