Sesame Workshop ve IBM Watson okul öncesi eğitim için işbirliği yapacak

Susam Sokağı’nı yaratan, kar amacı gütmeyen eğitim kuruluşu Sesame Workshop ve IBM, dünya çapında okul öncesi eğitimin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla Susam Sokağı’nın çocuklarla ilgili uzmanlığını ve IBM Watson’ın kognitif bilişim teknolojisini bir araya getiriyor.

3 yıl sürecek çalışma kapsamında Sesame Workshop ve IBM, okul öncesi çağdaki çocukların farklı yatkınlık düzeylerine ve öğrenme tercihlerine uyum sağlayacak şekilde tasarlanacak eğitim platformları ve ürünleri geliştirmek için güçlerini birleştirecek. İnsan beyninin gelişiminin önemli bir kısmının 5 yaşına kadar1 gerçekleştiğini gösteren araştırmalar, bu dönemin öğrenme ve gelişim için çok kritik olduğunu belirtiyor.

Bu işbirliğinde Sesame Workshop’un 45 yılı aşkın bir süredir yaptığı kapsamlı araştırmaların ve çocuklara dair ideal öğrenme biçimleri üzerine yapılan 1000’in üzerinde çalışmanın sonuçları ve içeriğinden yararlanılacak. Bu uzmanlık ile Watson’ın doğal dil işleme ve desen tanıma gibi birçok kognitif bilişim yetilerinin bir araya gelmesi sonucunda kişiselleştirilmiş öğrenim deneyimleri oluşturularak çocuk gelişiminde ebeveynlerin ve öğretmenlerin çabalarına katkı sağlanması hedefleniyor. Watson, farklı öğrenci gruplarıyla gerçekleştirilen deneyimlerin geri bildirimi ile sürekli olarak eğitim faaliyetlerini geliştirmeye devam edecek.

Sesame Workshop CEO’su Jeffrey D. Dunn şöyle konuştu: “Eğitimle teknolojinin bir araya getirilmesinin dünyada erken yaşta öğrenme sürecini geliştirmek adına önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bir nesil önce Susam Sokağı, varlıklı ve orta sınıf ailelerin çocuklarının sahip olduğu öğrenme fırsatlarına erişemeyen çocuklara erişmek için televizyonlarda herkese sesleniyordu. Bunun önemli faydaları görüldü. Şimdi de IBM ve Watson işbirliğiyle kişiye özel, yeni nesil eğitim araçları geliştirmeyi umuyoruz. Hedefimiz, sosyo-ekonomik düzeyleri ne olursa olsun tüm çocuklara eğitime en yatkın çağlarında anlamlı ve kişiye özel eğitim fırsatları sunabilmek.”

1960’lı yılların sonlarında Susam Sokağı’nın yaratıcıları programa katkı sağlamak için birçok uzmanı bir araya getirmişti. Aynı şekilde Sesame ve IBM ekibi de öğretmenleri, akademisyenleri, araştırmacıları, teknoloji ve oyun uzmanlarını, performans sanatçılarını ve medya sektöründen yöneticilerini bir araya getirerek kognitif bilişimin okul öncesi çağdaki çocukların öğrenimine en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğini tartışacak. Şimdiden evde ve okulda kullanmak üzere çeşitli etkileşimli platformlar ve arabirimlerle ilgili keşifler yapmayı sürdüren Sesame Workshop ve IBM, buradan sağladıkları geribildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirme sağlanması için eğitim ile teknoloji alanındaki liderlerle ilk örnekleri test etmeyi ve onlarla sürekli bir paylaşım içinde olmayı planlıyor.

IBM Watson IoT, Commerce and Education Birimi Genel Müdürü Harriet Green ortaklığı şöyle değerlendirdi: “Watson, toplumumuzun karşılaştığı en zor konulardan biri olan çocukların eğitilmesi konusundaki engeli aşmak için uygun bir teknoloji. Watson’ın çok büyük ve yapılandırılmamış verileri alma, ilişkilendirme ve dersler çıkarma yetisi ile kişiye özel eğitim deneyimleri sunma potansiyelinin bir benzeri yok. Sesame Workshop ile birlikte çalışarak çocukların öğrenmesinde ve öğretmenlerin eğitim süreçlerinde bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz ve milyonlarca çocuğun yaşamında ve eğitiminde önemli bir etki yaratmayı hedefliyoruz.”

Harvard Eğitim Yüksekokulu’nda Akıl, Beyin ve Eğitim Direktörü ve projenin bağımsız danışmanlarından biri Todd Rose ise şöyle konuştu: “Çocukların zekâsı, kişiliği ve becerileri ilk birkaç yılda şekillendiğinden, 0-5 yaş arası en kritik dönemdir. Genç yaşta çocuk eğitiminde önemli fırsatlar var, ancak okul öncesi her çocuğun aynı biçimde öğrenmeyeceğini kabul etmemiz gerekir. Bu işbirliğiyle, kişiye özel hale getirilmiş içerikler ya da her çocuğun kendi öğrenme yolunu bulmasını sağlayacak, çocuklara yönelik araçlar sayesinde eğitimle ilgili gereksinimlerin karşılanmasına çok büyük katkıda bulunacak. Özetleyecek olursak kişiye özel eğitim deneyimleri, her çocuk için öğrenmeyi geliştirecek.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu