Siber saldırılar Pelosi ziyareti nedeniyle Tayvan’ı rahatsız ediyor

Tayvan'ın Dijital Bakanı Tang, Pelosi ziyareti esnasında hükümet birimlerine yönelik saldırıların hacminin 15.000 gigabiti aştığını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi geçtiğimiz hafta Tayvan’a Pekin’i öfkelendiren kısa bir ziyarette bulunurken, hükümet yetkililerinden ve halktan aldığı olumlu karşılama akılları karıştırıyor. Ancak öfkeli grubun siber eylemleri bitmek bilmiyor.

Kamu ekranları ele geçirildi

Adadaki en büyük 24 saat açık market zinciri, Tayvanlı yetkililerin Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları’na ait web sitelerinin yanı sıra, tren istasyonlarındaki ekranlar gibi altyapılara benzeri görülmemiş miktarda siber saldırıların kurbanı oldu. Örneğin 7-11 marketin bazı şubelerinde, kasiyerlerin arkasındaki televizyon ekranları aniden şu kelimeler göründü: “Warmonger Pelosi, Tayvan’dan defol!”

Tayvan, saldırılardan direkt olarak Çin hükümetini sorumlu tutmadı, ancak sitelerin faaliyetlerini felç eden saldırıların Çin ve Rusya’daki adreslerden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca, ekranları değiştirilen firmaların, arka kapılar veya Truva atı kötü amaçlı yazılımları içerebilecek Çin yazılımlarını kullandıklarını da söyledi. Tayvan’ın Dijital Bakanı Audrey Tang, Pelosi’nin gelişinden önce ve ziyaret esnasında Tayvan hükümet birimlerine yönelik siber saldırıların hacminin, önceki günlük rekordan 23 kat daha yüksek olan 15.000 gigabiti aştığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu