Siber sigorta şirketi Resilience fidye yazılımlara karşı destek topluyor

Çeşitli hissedar ve sponsorluklardan 80 milyon dolar toplayan Resilience’ın öncelikli hedefi siber güvenlik farkındalığını artırmak.

En sık rastlanan siber tehditlerin başında fidye yazılımlar geliyor. Özellikle orta ölçekli şirketlere yönelik bir çalışma başlatan Resilience, “artı güvenlik” isimli yeni bir paket sunuyor. ABD’nin San Francisco merkezli sigorta şirketi, bu paket için müşterilerine ek bir maliyet sunmamaya çalışıyor. Bunun için de çeşitli hissedar ve sponsorluklardan 80 milyon dolar toplayan Resilience’ın öncelikli hedefi siber güvenlik farkındalığını artırmak.

Pazarda lider olmak

Şirketin hazırladığı yeni paketin içeriğinde siber saldırılar karşısında mağduriyet yaşayan müşterilere yardımcı olmak var. MarketsandMarkets isimli araştırma şirketi verilerine göre, 2020 yılında 7.8 milyar dolarlık maddi kayba yol açan siber saldırıların 2024 yılında 20.4 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu kayıplar da aslında sigorta açısından yeni bir pazar anlamına geliyor. Resilience, rakiplerine göre biraz daha önden davranarak yeni paketiyle pazarda liderliği erken ele geçirmek istiyor.

Daha önce de müşterilerine siber saldırılara karşı eğitim veren şirketin pazarlama müdürü Lisa Hill, “Uzun süredir devamlı olarak patentli siber güvenlik takip ve uyarı sistemlerimizi müşterilerimizle paylaşıyorduk. Yöntemlerimizi benimseyen müşterilerimizin, daha hızlı şekilde tehditlere cevap verdiğini ve bu sayede olayları daha az hasarla atlattıklarını gözlemliyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu