Siber suçluları engelleyen yeni e-posta güvenlik aracı

Ücretsiz çevrimiçi E-posta Güvenlik Kontrolü adındaki araç, gelişmiş e-posta analizi yaparak güvenlik önlemleri öneriyor.

Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), kuruluşların e-posta güvenliklerinin yeterli olup olmadığını kontrol etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir çevrimiçi aracı devreye soktu. Araç, NCSC’nin yıllık CyberUK konferansının ilk gününde duyuruldu. Aracın işletmelerin e-posta sistemlerindeki kusurları veya güvenlik açıklarını tespit etmelerine yardımcı olacağını ve böylece siber saldırganları uzak tutmak için kalkana dönüşebileceği iddia ediliyor.

E-posta güvenliği, siber savunmada kritik aşama

Temelde ücretsiz çevrimiçi E-posta Güvenlik Kontrolü olarak adlandırılan araç aslında gelişmiş e-posta analizi yaparak güvenlik önlemleri öneriyor. NCSC ulusal dayanıklılık ve strateji direktörü Paul Maddinson, “E-posta, kuruluşların her gün nasıl iletişim kurduğu konusunda merkezi bir rol oynuyor. Bu nedenle teknik ekiplerin e-posta sistemlerini kötüye kullanımdan korumak için önlemler alması hayati önem taşıyor. Yeni E-posta Güvenlik Kontrolü aracımız, kullanıcıların sahtekarlığı önlemek ve gizliliği korumak için nerede daha fazlasını yapabileceklerini belirlemelerine yardımcı oluyor ve nasıl güvende kalacaklarına dair pratik öneriler sunuyor. Önerilen eylemleri izleyerek kuruluşlar, savunmalarını güçlendirmeye yardımcı olabilir, güvenliği ciddiye aldıklarını gösterebilir ve siber suçlular için hayatı zorlaştırabilir.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu