Siber tehditler nedeniyle sigorta primleri artıyor

Tüm siber tehdit ve hasar nedeniyle siber güvenlik primleri zirveyi görüyor. Artık poliçe almak ne yazık ki eskisi kadar kolay değil.

FBI, geçtiğimiz hafta kurumları siber tehditlere karşı tetikte olmaları konusunda uyardı. Çünkü FBI’ın en yeni internet suç raporunda, yaklaşık 20.000 dolarlık iş e-postasının ele geçirilmesi sonucunda toplamda yaklaşık 2,4 trilyon dolar kayıp meydana geldi. Bunun üzerine siber sigorta şirketlerine kısa sürede bir yığılma olduğu tespit edildi.

BlueShift Cyber ​​Security’nin baş teknik sorumlusu Greg Scasny, “Bir e-postaya yapılan yanlış bir tıklama, bir işletmeye binlerce kişiye mal olabilir.” diyor. İşte tüm bu tehdit ve hasar nedeniyle siber güvenlik primleri zirveyi görüyor. Artık poliçe almak ne yazık ki eskisi kadar kolay değil.

Scasny, “Bir veri ihlaline veya fidye yazılımı olayına veya veri hırsızlığı olayına veya veri imha olayına yol açabilecek şeyleri arıyoruz ve bir sorun haline gelmemesi için bunları çok erken önlemeye çalışıyoruz.” diyor. Rusya Ukrayna’ya saldırdığından beri, Scasny tüm dünyada interneti tarayan ve koruması kapalı bir iş arayan bilgisayar korsanlarında bir artış gördüğünü de ifade ediyor: “Ortak işletmelere yönelik bu daha ileri düzey saldırıları görmeye başlıyoruz. Eskiden böyle değildi.”

Sigorta Bilgi Enstitüsü’nden Mark Friedlander de siber sigorta talebinde bir artış görüyor. “Siber olaylar için risk değerlendirmesi yapmak eskisi kadar kolay değil. Aslında, siber güvenlik kapsamı için yönetim kurulu genelinde çift haneli artışlar bekliyoruz.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu