Şimdi de Twitter TikTok ile ilgileniyor

Sosyal medya platformu TikTok’u satın almak isteyen şirketler arasına Twitter’ında katıldığı iddia edildi.

Son günlerin popüler konusu olan TikTok’un ABD’deki faaliyetlerinin belirsizliği halen devam ediyor. Çin ile ABD arasındaki ticaret gerginliğinden etkilenen markalardan biri olan TikTok’un ABD’deki faaliyetlerine kısıtlama gelmesinin tartışıldığı bugünlerde Başkan Trump bir kararname imzalamış ve ülke genelinde ABD’li şirketlerin TikTok ile çalışmasına engel getirmişti. 45 gün sonra hayata geçirilecek olan bu karar öncesinde Microsoft, TikTok ile ABD operasyonlarını satın almak için görüşmeler yapıyordu. TikTok için yeni bir talip ortaya çıktı: Twitter.

Şimdi de Twitter TikTok ile ilgileniyor

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Twitter’ın sosyal medya platformu TikTok’un ABD operasyonlarını satın almak için platformun sahibi Çin merkezli ByteDance ile görüşmelere başladığını iddia etti.

Konuyla ilgili olarak taraflardan bir açıklama gelmese de Twitter’ın platformu satın alacak bütçesi olup olmadığı bilinmiyor. Halen Microsoft TikTok görüşmelerinin devam ettiği bir ortamda Twitter’ın bu pazarlıklara nasıl dahil olacağı da belirsiz.

ABD yönetimi tarafından ortaya atılan iddialara göre TikTok, kullanıcılardan topladığı verileri Çin devleti ile paylaşıyor. Bu iddiaları kesin bir dille reddeden platformun ABD’Deki operasyonları için nasıl bir yol izleyeceği şimdilik belirsiz.

ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı kararname ile ABD’li şirketlerin TikTok ile iş yapmasına engel getirildi. bu kararname 20 Eylül 2020 tarihinde yürürlüğe girecek. O tarihe kadar TikTok’un durumunun netleşmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu