Singapur metrolarında robot baristalar yolculara servis yapıyor

ELLA isimli robot baristalar, saatte 200 fincan kahve yapabiliyor.

Singapur’un ünlü reklam şirketi Stellar Lifestyles, yaratıcı bir pazarlama taktiğiyle metrolara kahve yapan robot barıştalar yerleştirdi. IoT çalışmalarıyla öne çıkan Crown Digital ile iş birliğine giden şirket, baristalara ELLA ismini veriyor. Saatte 200 fincan kahve yapabilen ELLA’ların sayısı önümüzdeki yıl 30’a ulaşacak.

Zengin yolculuk deneyimi

Stellar Lifestyle’ın başkanı Tony Heng, “Amacımız metro ile işine giden insanların yolculuk deneyimini unutulmaz hale getirmek ve toplu taşımayı öne çıkarmak. Günlük yaşamı renklendirecek inovasyonlara yatırım yapmayı seviyoruz. Dolayısıyla şu an bizim için ELLA’dan daha iyi bir seçenek bulamazdık.” diyor.

10 yılda büyük değişim olacak

Gıda sektöründe otomasyona ve robotlara birçok şirket yatırım yapıyor. Hyphen isimli mutfak otomasyon şirketinin CEO’su Stephen Klein ise “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yemek hazırlayan veya servis yapan robotlar hayatımızın yeni normali olacak. Telefon uygulamasından verdiğiniz bir siparişi robotlar hazırlayacak ve belki de dronelar teslimatı yapacak. Yani hiçbir insanın çalışmadığı kafe ve restoranlar hayatımızda yer bulabilir.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu