Sızıntı: Apple AR girişimi Camerai’yi satın aldı

Apple’ın Camerai adında bir İsrail girişimini yaklaşık 18 ay önce on milyonlarca dolar karşılığında satın aldığı ve hızlı bir şekilde bilgisayarlı görü ekibine kattığı bildirildi.

Calcalist’te yer alan bir habere göre, Apple AR girişimi Camerai’yı satın aldı ve Camerai’ın teknolojisinin o zamandan beri “her Apple kamerasının önemli bir parçası” haline geldi ve şirket, cihazlarına bazı “yararlı artırılmış gerçeklik ve video teknolojisi yetenekleri” ekledi.

Camerai’ın 2014 yılında kurulduğu ve var olduğu yıllar boyunca gizlice çalıştığı bildirildi. Satın alma sırasında Tel Aviv’deki genel merkezinde 13 kişiyi istihdam ettiği ve bu kişilerin çoğunluğunun Apple’ın Herzliya’daki ekibine katıldığı söyleniyor.

Sızıntıya göre, Apple AR girişimini bünyesine katmak için harekete geçtiğinde, Samsung ve Alibaba Group dahil olmak üzere birkaç talip daha vardı.

Calcalist, Camerai’ın teknolojisinin, uygulamaların artırılmış gerçeklik ve sınırlı teknik bilgi ile görüntü işleme grafikleri oluşturmasını kolaylaştırdığını söyledi. Örneğin, uygulamaların resim içindeki bir nesneyi algılamasına ve daha sonra kozmetik olarak ayarlanabilmesi için onu özetlemesine izin verdi. Camerai ayrıca, geliştiricilerin görüntüleri daha sofistike şekillerde düzenlemek için AR araçlarını kullanmalarına olanak tanıyan bir yazılım geliştirme kiti de oluşturmuştu.

Start-up ​​teknolojisinin hangi belirli özellikleri etkinleştirdiği net olmasa da Apple, 2018’den bu yana cihazlarında artırılmış gerçeklik ve kamerayla ilgili çok sayıda iyileştirme yaptı. Apple’ın ayrıca sanal ve karma gerçeklik ortamlarını entegre edebilen yeni giyilebilir cihazlar üzerinde çalıştığı söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu