Snapdragon 780G 5nm çip uygun fiyatlı telefonlara geliyor

Qualcomm'un daha hızlı bir CPU ve 5nm işlemcisi, uygun fiyatlı cihazlar için daha fazla hız vadediyor.

Qualcomm’un 7 serisi yongaları, geçtiğimiz yıl piyasadaki en gözde telefonların bazılarına güç verdi. Ancak işlemci tüm güçlü yönlerine rağmen, ağır görevler altında sıkışma eğiliminde idi. Qualcomm’un en yeni 7 serisi yongası olan Snapdragon 780G ise bu sorunları gidermeye çalışıyor.

Yeni CPU ve GPU bileşenlerine sahip işlemci, şirketin 7 serisi yongalarının bir ilki olarak 5nm teknolojisini kullanıyor. Qualcomm yeni işlemcinin pratikte 780G’nin Kyro 670 CPU’sunun selefi 768G işlemciden yüzde 40 daha hızlı çalıştığını söylüyor. Bir AI bileşeni içeren herhangi bir görev, Hexagon 770 işlemcisi sayesinde 780G’den de destek alıyor. Qualcomm, 780G’de telefon görüşmelerinin tükettiği pil ömrü miktarını azaltırken karşı tarafın kolayca duyabilmesi için arka plandaki sesleri filtreleyen düşük güçlü bir AI hızlandırıcı da dahil etti.

Hemen hemen tüm diğer modern çiplerde olduğu gibi 780G, 5G desteği ile birlikte geliyor. Şirket ayrıca 780G’nin WiFi 6E modemini 3.6Gbps’ye kadar teorik hızlara sahip olduğunu söylediği FastConnect 6900 teknolojisini de dahil etti. İşlemci 24 bit 96KHz müzik akışını desteklemek için en yeni Bluetooth 5.2 standardı ve Qualcomm’un Snapdragon Sound paketi için destek barındırıyor.

İlgili Makaleler

780G’nin Spectra 570 görüntü sinyali işlemcisi (ISP), şirketin düşük ışıkta görüntü çekmeyi daha iyi hale getirdiğini söylediği yeni bir mimariye de sahip. HDR10 + videoyu da yakalayabilen işlemci, Spectra 570’in başlık özelliği ile aynı anda üç 25MP görüntüyü işleyebiliyor. Teorik olarak bu, bir telefonun tek bir deklanşöre basarak geniş, ultra geniş ve telefoto kameralarından fotoğraf çekmesine izin verecek. 

780G’nin yeni telefonlara geçişini görmek için uzun süre beklemenize gerek kalmayacak. Qualcomm, çipi içeren ilk cihazların 2021’in ikinci çeyreğinde gönderileceğini söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu