Sniper tüfekli robot köpek: Q-UGV

Ghost Robotics adlı şirket, Q-UGV isimli bir model geliştirerek köpek görünümlü bir robota çok güçlü ve uzun menzilli bir sniper tüfeği ekledi.

ABD’de robotik araştırmalar hız kesmiyor. Ancak son dönemde silahlı robotların askeri amaçlarla kullanılması tartışma yaratıyor. Zira birçok ülke, modern savaşlarda robotların ve yapay zekanın “ölçüsüz” olabileceğini öne sürerek uluslararası bir etik politika için bastırıyor.

ABD ise bu tarz bir yaklaşımı benimsemeyerek robotik sanayisini orduya taşımaya kararlı bir tablo çiziyor. Hyundai tarafından satın alınan ve kamuoyunda oldukça popüler olan Boston Dynamics yaptığı bir açıklamada askeri amaçlı bir robot geliştirmeyeceklerini açıklamıştı.

Gündüz ve gece görev başında

Ghost Robotics isimli şirket Q-UGV isimli bir model geliştirerek köpek görünümlü bir robota çok güçlü ve uzun menzilli bir sniper tüfeği ekleyerek dikkatleri üzerine çekti. Otonom özellikli robotun 1.2 km uzaklıktan atış yapabilen 30x optik yakınlaştırmaya sahip tüfeği ise Sword International isimli başka bir şirket tarafından geliştirildi.

Gündüz ve gece farkı gözetmeksizin yağmur ve kar gibi ortamlarda da çalışabilen robot, ABD ordusunda yakın gelecekte çok fazla kullanılacak gibi gözüküyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu