SolarWinds’ın hacklenmesinin ardından siber güvenlik harcamaları artacak

SolarWinds'ın hacklenmesinin ardından yapılan araştırmalara göre, siber güvenlik harcamaları 2021'de yüzde 20 artacak.

2020’nin sonunda bilgisayar korsanları, yazılım sağlayıcısı SolarWinds’i hackleyerek şirketin Orion yazılımına ve ABD’deki çeşitli yerel, eyalet ve federal kurumlara doğrudan erişti. Microsoft gibi özel şirketler de kötü amaçlı yazılımlara maruz kaldı. SolarWinds tarafından sunulan SEC belgelerine göre, yaklaşık 18 bin SolarWinds müşterisi truva atı haline getirilmiş güncellemeleri yükledi. Bu durum da kurumsal ağlarda kapsamlı bir aramaya ve ikinci aşama kötü amaçlı yazılım yüklerinin önlenmesini sağlamak için sürekli kontrollere yol açtı.

Konuyu ele alan Finlandiya web sitesi Sijoitusrahastot’in analiz ve araştırma verileri de bu tür hack girişimleri nedeniyle şirketlerin 2021’de siber güvenlik harcamalarını yüzde 20 artıracağını gösteriyor. 2019’da 40,8 milyar dolardan 2020’de 43,1 milyar dolara çıkan toplam siber güvenlik harcamasının 2021’de 51,7 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Küresel siber güvenlik pazarı 2023’e kadar 248,26 milyar dolara büyüyecek

Markets and Markets tarafından yapılan bir araştırmaya göre ise 2018’de 152,71 milyar dolar olan küresel siber güvenlik pazarının 2023 yılına kadar 248,26 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Bu oran yüzde 10,6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranını (CAGR) temsil ediyor. Bölgedeki birçok önemli oyuncu ve teknoloji şirketinin varlığı nedeniyle Kuzey Amerika’nın en büyük pazar büyüklüğüne sahip olacağı tahmin ediliyor. İkinci sırada yer alan Avrupa’yı ise APAC izliyor.

İlgili Makaleler

Ek olarak, bir Gartner raporu da bilgi güvenliği harcamalarının 2020’de 128,8 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Güvenlik konusu son saldırıların yanı sıra koronavirüs salgını, uzaktan çalışma sistemleri ve bulutun benimsenmesi gibi alanlarda da kısa vadeli talebe neden oluyor. Güvenlik hizmetlerine en yüksek harcama yapılırken altyapı koruması ve ağ güvenliği ekipmanı da üst sıralarda yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu