Sophia’nın geliştiricilerinden yeni sağlık robotu “Grace”

Sağlık sektöründe daha çok yaşlılarla iletişim halinde olmak için tasarlanan robot, etkileşim ve iletişim açığını kapatacak.

Hong Kong ekibi Hanson Robotics’in meşhur ettiği Sophia, şimdi de Grace isimli bir robot geliştiriyor. Sağlık sektöründe daha çok yaşlılarla iletişim halinde olmak için tasarlanan robot, pandemi süreciyle birlikte önemli etkileşim ve iletişim açığını kapatacak gibi görünüyor. Hemşire görünümlü Grace, Asyalıları andıran bir yüze sahip.

48 yüz kası

Termal bir kameraya sahip Grace, iletişimde olduğu kişinin vücut ısısını ölçerek tepkilerini daha doğru verebiliyor. Grace, İngilizce ve farklı Çince lehçelerinde konuşabiliyor konuştukça teşhis de yapabiliyor. “İnsanların arasında gezinip onların gününü daha pozitif hale getirebilirim. Biyolojik verilerinizi okuyup uzman doktorlarla sizin yerinize iletişime geçebilirim. Aynı zamanda sosyal kaynaşma ortamı da yaratabilirim.” diyor Grace’in kendisi. Hanson Robotics’in kurucusu David Hanson ise hasta yoğunluğu nedeniyle bazen doktorların hastalarla iletişimi aksatmak zorunda kaldığını ve bu açığı Grace’in çok iyi bir şekilde doldurabileceğini düşünüyor: “Grace’in insansı özellikleri, hastaların ona bakışını değiştiriyor. Bizler yüz yüze iletişim ile bazı sorunların üstesinden gelmeye alışmış canlılarız. Bir anda teletıp gibi uzaktan gelişen konseptler rahatsız edici olabilir. Grace’in yüzünde 48 farklı kas görevi görev yapı mevcut. Dolayısıyla hastaların onunla konuşurken onun bir robot olduğunu unutmalarını hedefliyoruz.”

Ağustos ayı itibariyle seri üretime geçmesi beklenen Grace, çeşitli hastanelerde ön siparişe açılmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu