Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi

Türkiye’de faaliyet gösteren Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlara bir dizi sorumluluk getiren yeni düzenleme bugün itibariyle yürürlüğe giriyor.

1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren yasaya göre 1 milyon fazla kullanıcısı olan yurtdışı merkezli sosyal ağlar, temsilci bulundurma, içerik kaldırma ve benzeri adımları atmak zorunda olacaklar. Bunları yapmayanlara para cezasından reklam kısıtlaması ve hatta bant daraltması gibi cezalar verilebilecek.

Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi

Sosyal ağlar üzerinden kişilik hakları ihlal edilenler, bu temsilcilere başvurarak uygunsuz içeriğin kaldırılması ya da engellenmesini talep edebilecek. Aynı zamanda temsilciler 6 ayda bir ilgili kurumlara rapor verecekler. Bu taleplere yanıt vermeyenlere 5 milyon TL, rapor vermeyenlere de 10 milyon TL idari para cezası verilebilecek.

Birçok düzenlemeyi içerin yeni yasa ile sosyal medyada hakaret ve karalamaya da ciddi cezalar geliyor. Sosyal ağların birçoğunun Türkiye’de temsilcisi bulunuyor. Bulunmaların da bu yeni düzenleme ile beraber temsilci atayacağı düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu