SpaceX’in Super Heavy uçuşları birkaç ay içinde geliyor

SpaceX, Starship geliştirme programını yeni yılda birden fazla yolla önemli ölçüde artırmaya hazırlanıyor. SpaceX CEO’su ve kurucusu Elon Musk Perşembe günü Twitter’da yaptığı açıklamada, şirketin her iki fırlatma rampasını da Teksas, Boca Chica’daki geliştirme tesisinde her birine prototip roketler kurarak kullanmaya çalışacağını ve uçuş testine başlayacağını belirtti.

SpaceX, Meksika Körfezi’ndeki Teksas test tesisinde Pad B’de, Starship’in SN9 prototipini (mevcut serinin dokuzuncusu) kurdu. Önceki SN8’i yaklaşık 40 bin fit yüksekliğe başarıyla uçuran SpaceX, SN9’u da aktif testlerden geçirecek. SN8, beklenenden daha sert iniş yaptığı için yok edildi ancak SpaceX uçuşla birlikte tüm test hedeflerine ve daha fazlasına ulaşmaya devam etti.

Super Heavy, Starship’i yörüngesel fırlatmalar için uçurmak ve sonunda onu Mars dahil hedefler için derin uzaya göndermek için kullanacağı hızlandırıcıdır. Super Heavy, yaklaşık 240 fit uzunluğunda olacak ve kargo yüklü bir Starship ile istiflendiğinde Dünya’nın yerçekimini kırmak için gereken kaldırma kapasitesini sağlayacak 28 Raptor motorunu içerecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu