Tablet satışları patlayabilir

Dört yıl boyunca düşüşte olan tablet satışlarında bu yıl bir büyüme beklenebilir.

PC ve özellikle tablet pazarında dört yıldır ciddi bir düşüş yaşanıyor. Tablet satışları 2013 ve 2014 yıllarında rekor seviyede satış gerçekleşmişti. Ancak son dört yıldır satışlar yatay bir seyirde devam ediyor. Kimi bölgelerde ise %20’ye varan düşüşler gerçekleşiyor. Özellikle cep telefonlarının ekranlarının büyümesi ile birlikte kullanıcılar tabletten ziyade büyük ekranlı cep telefonlarını tercih etmeye başladı.

Öte yandan COVID-19’un etkisi ile birlikte hanelerde birden çok bilgisayar, notebook ya da tablet ihtiyacı ortaya çıkmaya başladı. Özellikle uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma ihtiyaçlarında görüntülü görüşmeler, dosyalar üzerinde çalışabilme ve mobil olabilmek için tabletlere olan talep artmaya başladı. Aynı şekilde uzaktan eğitimin bir parçası olarak okulların büyük bir kısmı yeni eğitim döneminde öğrencilerin artık tablete sahip olmalarını şart koşmaya başladı. Bu sebeple 2020 yılında %5 ila %10 arasında bir Pazar büyümesi bekleniyor.

Dördüncü Çeyreğe Dikkat

Daha önceki tablet satışlarına bakıldığında özellikle tatil ve yılbaşı sezonunda satışların ciddi olarak arttığı görülüyor. 2013 ve 2014 yıllarının son çeyreğinde tablet satışları tüm dünyada 80 milyon adetlere yaklaşmıştı. Bu sene de yaz sonrası hem eğitim döneminin başlaması, hem de yılbaşına yaklaşılması ile birlikte tablet satışlarında ciddi bir ivmelenme olacağı öngörülüyor.

Hangi Tableti Almalı

Tablet pazarı eski cazibesini yitirdikten sonra birçok oyuncu bu alandan çekildi. Artık daha dar bir alanda, uzun süreli projeksiyonlar ile varlığını sürdüren oyuncular görmek mümkün. Apple halen iPad serisi ile pazarın en güçlü oyuncusu konumunda. Markanın son çıkardığı iPad Pro ürünü bilgisayar gücünü tablete taşırken aynı zamanda kalem ve klavyeyi de tabletlerin bir parçası haline getiriyor. Ancak iPad serisi halen oldukça yüksek fiyatı ile tercihi biraz zorlaştırıyor.

Bu alandaki diğer önemli bir oyuncu ise Samsung. Markanın Galaxy Tab serisi altıncı nesli ile tüketicilerin karşısına çıkıyor. Bu seride de kalem ve klavye en güçlü aksesuarlar arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu