Tarım alanına özel siber güvenlik paketi

İngiltere’de Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC), Çifçiler Sendikası (NFU) için özel bir siber güvenlik paketi hazırladığını duyurdu.

Özellikle tarım alanında yeni teknolojilerin kullanılmasıyla tehditlerin arttığını belirten yetkililer, tarım alanına yatırım yapan kurumların siber güvenlik alanında asla mağduriyet yaşamamaları gerektiğinin altını çiziyorlar. Bilindiği gibi GPS, gelişmiş sensörler ve yapay zeka tarım alanında verimliliği artırmak için son yıllarda oldukça kullanılıyor.

Kapsamlı bir siber güvenlik rehberi

NCSC aslında direkt olarak özel bir uygulama yerine çiftçilerin ve tarım alanında çalışma sürdüren herkesin yararlanabileceği A’dan Z’ye siber güvenlik konusunda kapsamlı bir dijital rehber olarak hazırlanmış. Gerekli güvenlik araçlarına erişimin de sağlandığı bu rehber en basit e-posta saldırısından en tehlikeli saldırılara kadar her senaryoya göre bir hareket planı içeriyor. Rehber sayesinde tarım sektöründe görevli herkes yedek alma, güvenli iletişim kurma ve sahte e-postaya karşı önlem alma gibi temel güvenlik becerilerini elde edecek.

21. yüzyıl tarımı

NCSC yöneticilerinden Sarah Lyons, “Modern tarım denince artık teknolojiyi göz ardı edemeyiz. 21. Yüzyıla tarım alanında en modern çözümleri bulmak zorundayız. Dolayısıyla teknolojinin artmasıyla beraber tehdit riski de belirgin şekilde arttı. Hem son teknolojiyi benimseyen hem de güvenliği elden bırakmayan bir yaklaşımla tarım alanında dijital dönüşümü gerçekleştirmeliyiz.” diye konuşuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu