TCL, ayrılabilir bir çift kamera modülüne sahip akıllı telefonun patentini aldı

TCL arkaya ve öne bakan bir nişancı olarak kullanılabilen ayrılabilir bir çift kamera modülüne sahip bir akıllı telefon ile çoğunluğa katıldı.

Akıllı telefonlardaki ayrılabilir kamera modülleri, birden fazla şirketin son patent başvurularında yükselen bir trend gibi görünüyor. Şimdi, TCL de arkaya ve öne bakan bir nişancı olarak kullanılabilen ayrılabilir bir çift kamera modülüne sahip bir akıllı telefon ile çoğunluğa katıldı.

Xiaomi, Vivo ve Samsung gibi diğer markaların da ayrılabilir kamera modüllerinin patent başvurusuna TCL de katıldı. TCL’den gelen patent görüntülerine bakıldığında cihaz, arka tarafında çift kamera modülü bulunan modern bir el cihazını andırıyor. Bununla birlikte, bu modül ana gövdeden ayrılabilir durumda.

Özellikle, kamerayı çıkardıktan sonra, modülü akıllı telefonun yan tarafına monte etmenin bir yolu da var. Kullanıcılar, iki küçük konektör sayesinde modülü yan tarafa monte edebilir. Bu da kamera modülü artık öne bakarken birinin yüksek çözünürlüklü selfie çekimleri yapmasına olanak tanır. Çift kamera sistemi ayrıca geniş açılı bir lens içerebileceğinden ve daha yüksek çözünürlük çevrimiçi video konferanslarda da yardımcı olabileceğinden, bu özellikle harika çekimler için faydalı olacaktır.

Çıkarılabilir kamera modülünün akıllı telefona takılmadan kullanılıp kullanılamayacağı şu an için bilinmiyor. Bunu başarmak için kendi küçük güç kaynağına ve patentin açıklamadığı bir iletişim modülüne sahip olması gerekir. Ayrıca, şirketin gerçekten böyle bir ürün üzerinde çalışıp çalışmadığı veya tüm temelleri kapsayıp kapsamadığı hala bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu