Site icon CIO Update

Team Cymru’dan yenilikçi ve gelişmiş siber güvenlik paketi

2005 yılından beri faaliyette olan siber güvenlik ve internet servisi sağlayıcısı Team Cymru, Pure Signal Recon yani saf sinyal isimli yeni bir güvenlik paketi açıkladı. Küresel anlamda devlet ve şirketlere danışmanlık sağlayan böylesi büyük bir firmanın ürünü ise bilişim dünyasında merak uyandırdı.

Erken teşhis

Pure Signal Recon’un en belirgin özelliği küresel anlamda gerçek zamanlı olarak ağ takibi yapabilmesi. Örneğin, bir bankanın internet sayfası üzerinden bir talep gerçekleştiğinde, yeni sistem o an sinyalin kaynağına inerek şüpheli bir durum olup olmadığını çok daha erken bir aşamada tespit edebiliyor. Bu sayede internet trafiğini çok daha etkin yöneten sistem ağ üzerindeki göstergeleri çok daha hızlı ve doğru analiz ediyor. Dolayısıyla sistemde bir açık olup olmadığı veya veri ihlali gibi durumlar hemen kendini belli ediyor. Geleneksel güvenlik önlemleri veriyi depolayıp yapılandırmak için belli bir süreye ihtiyaç duyarken, Pure Signal Recon bunu talep doğrultusunda anlık olarak gerçekleştirebiliyor.

Team Cymru güvenlik uzmanı David Monnier, “Yıllardır siber güvenlik uzmanları kedi-fare benzeri bir kovalamaca içinde mücadele ettiler. Eski yöntemlerde güvenlik uzmanlarının elinde sadece üç beş adet IP adresi oluyordu. Şimdi bu adresler ve onları tamamlayan yaklaşık otuz adres daha tehdit unsuru olarak belirlenebiliyor. Adreslerin sayısı artıkça algoritma doğru işliyor ve çember daraltmak kolay hale geliyor. Bu da güvenliğin yapısını değiştiriyor.” diyor.

Exit mobile version