Telefonlara 160 Watt hızlı şarj geliyor!

Infinix'in geliştirdiği 160 Watt şarj teknolojisi ile 4000 mAh kapasiteli bir pil 10 dakika içinde doldurulabiliyor.

Elektronik cihazların şarj hızı son yıllarda oldukça arttı. Günümüzde 30 dakikaya kadar iken yüzde 0’dan yüzde 100 şarja ulaşma hızı daha da düşecek gibi görünüyor. Bu alanda birçok markanın çalışmaları bulunuyor. Bunlar arasında Xiaomi ve Oppo gibi markalar da yer alıyor. Şimdi ise cep telefonlarını birkaç dakika içinde şarj edecek yeni bir teknoloji duyuruldu.

Hızlı şarj konusunda çalışmalar yapan ve ülkemizde fazla bilinmeyen Infinix’in geliştirdiği 160 Watt şarj teknolojisi ile 4000 mAh kapasiteli bir pil 10 dakika içinde doldurulabiliyor. Bugüne kadar hiçbir telefonun ulaşamadığı bu değere markanın Concept Phone 2021 adını verdiği henüz geliştirme aşamasında olan bir model ulaştı.

Bugüne kadar seri üretim telefonlarda en fazla 120 Watt değerini gördüğümüz için 160 Watt değeri çıtayı daha da yukarı taşımış görünüyor. Elbette bu teknolojinin şimdilik konsept aşamasında olduğunu ve tek bir cihazda çalıştığını belirtelim. Henüz seri üretim cep telefonlarında bu kadar yüksek hızlı şarj imkanı bulunmuyor.

Bununla beraber, bu kadar yüksek hızlı şarj beraberinde pil ömrünü azaltma ya da telefonu zarar verme gibi soru işaretlerini getiriyor. Bu yüzden sadece belli üreticiler bu kadar yüksek hızlı şarj teknolojisini telefonlarında sunuyor. O da belli modellerde.

Yine de son yıllarda şarj teknolojisi çok hızlı ilerledi. Neredeyse orta sınıf bir telefonda bile yüksek Watt değerlerinde şarj desteği standart olarak gelmeye başladı. Hızlı şarj özellikle zamanın değerli olduğu anlarda çok işe yarıyor ve kullanıcıların yarı yolda kalmamasını sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu