Tesla uygun fiyatlı elektrikli otomobil üretecek!

Elon Musk, kurucusu olduğu Tesla’nın uygun fiyatlı elektrikli otomobil üreteceğini açıkladı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kurucusu Elon Musk, düzenlenen Batarya Günü etkinliğinde şirketin yatırımcıları ile bir araya geldi. Tüm yatırımcıların kendi Tesla otomobilleriyle katıldığı etkinlikte konuşma yapan Musk, önümüzdeki dönemdeki planları ile ilgili bilgi verdi.

Tesla uygun fiyatlı elektrikli otomobil üretecek!

Elon Musk toplantıda önümüzdeki 3 yıl içinde 25 bin dolara Tesla otomobil piyasaya süreceklerini duyurdu. Bu maliyet düşüşünün en önemli sebebi olarak da yeni geliştirilen bir batarya teknolojisini gösterdi.

Musk daha önce Tesla’nın 35 bin doların altında bir otomobil üretemeyeceğini açıklamıştı. Ancak gelişen teknoloji ve artan kullanım oranları maliyetlerin düşmesine yol açmış gibi görünüyor. Ayrıca Musk’a göre bu fiyat düşüşünün bir diğer sebebi ise Tesla’nın kendi bataryalarını üretmeye başlamış olması. Elon Musk üretilecek otomobilin tamamen otonom olacağını da belirtti.

Etkinlikle ilgili beklentiler yüksekken , Elon Musk’ın yeni bir model tanıtmaması ya da bugüne kadar yapılan faaliyetlerden bahsetmemesi hayal kırıklığı oluşturdu. Etkinlik sonrası bu hayal kırıklığı ile beraber Tesla hisseleri yüzde 7 oranında değer kaybetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu