TikTok’un küresel güvenlik şefi istifa ediyor

TikTok'un siber güvenliği denetleyen küresel güvenlik şefi Roland Cloutier, TikTok'un web sitesinde yer alan bir bilgiye göre görevinden ayrılıyor.

Şirkette başka bir rolde görev almaya devam edecek olan Roland Cloutier, kararının Çin’in ByteDance şirketine ait olan ve kişisel verilerin kullanımı konusunda ABD’li düzenleyicilerin artan incelemesiyle karşı karşıya kalmanın ve güvenlik ekiplerinde yapılan son değişiklikleri takip ettiğini söylüyor.

Diğer ülkelerde de değişim kapıda

“ABD’deki veri yönetimi değişiklikleriyle ilgili son duyurumuzla, Küresel Güvenlik Baş Sorumlusu rolümden, stratejik bir danışmanlık rolüne geçmemin zamanı geldi.” diyen Cloutier, iki yıl önce görevine başlamıştı. Çeşitli kaynak ve söylentilere göre merkezi ABD ve Singapur’da bulunan TikTok, benzer veri güvenliği ekiplerini AB dahil diğer bölgelerde değişimler yapmayı planlıyor. TikTok’un güvenlik ekibinin kıdemli bir üyesi olan Kim Albarella, küresel güvenliğin geçici başkanı olarak görev yapacak. Albarella daha önce ADP için 10 yıldan fazla çalıştı.

Bilindiği gibi TikTok, ABD senatörlerinden Amerikalı kullanıcıların verilerinin güvenliği hakkında artan sorularla karşı karşıya kaldı ve bazıları Federal Ticaret Komisyonu’nun araştırmasını istiyor. TikTok, bu ayın başlarında milletvekillerine Biden Yönetimi ile “kullanıcı verilerini ve ABD ulusal güvenlik çıkarlarını tamamen koruyacak” nihai bir anlaşma üzerinde çalıştığını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu