Tokyo Olimpiyatları’nda robotlar görücüye çıktı

Tokyo Olimpiyatları için özel olarak tasarlanan bir dizi robottan ilki, rugby maçında top toplayarak izleyenlerin beğenisini kazandı.

Olimpiyat ateşi devam ediyor. Organizasyonun üçüncü gününde sahada şirin bir robot belirdi. Tokyo Olimpiyatları için özel olarak tasarlanan bir dizi robottan ilki, rugby maçında top toplayarak izleyenlerin beğenisini kazandı. Her ne kadar top toplayıcı gibi görece basit bir işlevi yerine getirse de robotun arkasında önemli bir Ar-Ge bulunuyor. Saha içinde şişe, havlu gibi her türlü engeli gerçek zamanlı olarak tespit edip en uygun rotayı hesaplayan robot, tamamen otonom özelliğine sahip.

Robotların sıcak etkisi

Tokyo Olimpiyat Komitesi, “Pandemi nedeniyle daha az insan temasına ihtiyaç duyduğumuz olimpiyat etkinliğinde robotlar bu açığı kapamayı başarıyor.” diyor. İnsanların sayıca az olmasının görsel olarak soğuk bir atmosfer yaratacağını düşünen komite, farklı robotlarla etkinliğe renk katmayı hedefliyor.

Toyota da çeşitli maskot robotlar tasarlayarak bu görüşe katkı sunuyor. Maskotlar izleyicileri selamlıyor, el sallayarak insanlardan oluşan boşluğu doldurmaya çalışıyor. Başka tarz robotlar da özellikle engelli kişilerin yeme ve içme ihtiyaçlarını karşılamak üzere statlarda geziniyor.

“Tokyo 2020 Olimpiyatları, Japon robot teknolojisinin geldiği seviyeyi herkese göstermek için çok önemli bir fırsat.” diyen Tokyo 2020 Robot Projesi başkanı Hirohisa Hirukawa, olimpiyatlar sayesinde robotların günlük hayatımıza olumlu katkılar sağlayabileceğini ve birçok ön yargının ortadan kalkabileceğini belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu