Toyota’dan mutfak robotuna yenilikçi yorum

Teknoloji geliştirmeyi öncelikli hale getiren ve bu teknolojileri otomobillerinden kullanıp fark yaratmaya çalışan Toyota, bu sefer ilginç bir mutfak robotu ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Özellikle yaş ortalaması artan dünya nüfusunun ihtiyaçları düşünülerek Toyota Robotik Bölümü (TRI) tarafından geliştirilen bu robot tavana monte ediliyor. Mutfak içinde istenilen bölgeye tavandaki sistem sayesinde erişebilen robot kullanılmadığı zaman katlanarak yer işgal etmiyor. Mühendisler başta Japonya olmak üzere kalabalık nüfus nedeniyle küçülen evleri dikkate alarak yer tasarrufunu öncelikli hale getirdiklerini belirtiyorlar.

Henüz yemek yapacak kadar yetenekli olmasa da Kaliforniya’da gerçekleşen sunumda, robotun mutfağı temizlediği, kirlileri bulaşık makinesine yüklediği görüldü. TRI’da Filo Öğrenimi Yardımcı Başkanı Dan Helmick, “2015 yılında 1 milyar dolar yatırımla çıktık. Bugün geldiğimiz nokta ise büyük başarı. Robotun kavrama sistemi üzerinde o kadar çalıştık ki mutfakta asla hiçbir şeye zarar vermeyeceğine eminiz.”

Piyasa için erken

Her ne kadar Toyota, robotun başarısıyla tatmin olsa da yakın zamanda bu ürünün pazara sunulmayacağı söyleniyor. Laboratuvar ortamından ev ortamına geçiş sürecinde farklılıklar nedeni ile robotların bocaladığı biliniyor. Dolayısı ile Toyota bu tarz bir robotu piyasaya sürmeden önce çok uzun soluklu testler yapacak. Bir diğer konu da maliyet. Pazarlama açısından robotun işlevi kadar tüketici lehine erişilebilir fiyat seviyesinde olması gerekiyor. Görünen o iki bu iki değişkenin bir denge bulması için henüz erken.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu