Türk Telekom’a göre siber güvenlik önlemleri arttıkça saldırganlar daha tehlikeli oluyor

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, siber saldırılara karşı alınan önlemlerin savaşı kızıştırdığını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom tarafından düzenlenen ve dört gün süren Siber Güvenlik Zirvesi’nde Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, siber saldırıların artan boyutuna karşı alınan önlemlerin bir bakıma taraflar arasındaki savaşı kızıştırdığını dile getirdi. Tabii ki bu durum karşısında siber güvenliği terk etmek yerine tam tersine saldırganların önünde olmak için seferberlik ilan edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.

Daima bir adım önde

Kıraç, “Türk Telekom olarak öncelikle siber güvenlik meselesini ulusal güvenlik konusu olarak kabul ettiğimizi ve bu alana çok büyük yatırımlar yaptığımızı belirtmek isterim. Dünyada yaşanan yeni tehditler karşısında çok daha donanımlı ve müşterilerimize gerçek zamanlı koruma sağlayan çözümler geliştiriyoruz.” diyerek şirketin vizyonunu açıklıyor.

Yerli ve milli siber güvenlik

Türkiye’nin en büyük siber güvenlik merkezinin Türk Telekom olduğunu belirten Kıraç yerli ve milli yazılımın altını çizerek yeni bir güvenlik ekosistemi kurmaya çalıştıklarını ifade ediyor: “Hedefimiz gözlem yapan, analiz yapan ve cevap veren sistemler geliştirmek. Bu doğrultuda son üç yılda 29 şirketle çalıştıklarını ve 1500’ü aşan müşterilerine 7 gün 24 saat kesintisiz siber güvenlik hizmeti sağlıyoruz.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu