Türkiye’de haftada 18 bin siber saldırı gerçekleşiyor

Günümüzde dünya çapında haftada ortalama 124 bin, Türkiye’de haftada 18 bin saldırı gerçekleştiğini rapor edildi. 

Saniyede 10 Gb’ın üzerindeki büyük hacimli online hizmetleri engellemeye yönelik saldırıların öncelikli hedef ülkeleri ABD, Fransa ve İngiltere olurken, Türkiye’ye yönelik büyük boyutlu saldırılarsa en çok Amerika, Rusya, Almanya ve yine Türkiye’den yapılıyor.

Uluslararası siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks, dünya çapında 330 ağ operatöründen gelen verileri ATLAS ismini verdiği platform üzerinden anlık olarak izliyor. Bu yolla online hizmetleri engellemeye yönelik siber tehditlerin anında tespit edebilmesini sağlıyor. ATLAS üzerinden Türkiye verilerine bakıldığında, 2016’nın ilk altı ayında 110 binden fazla saldırı yaşandığı tespit edildi. Haftada 18 bin siber tehdidin gündeme geldiği Türkiye’de, bu dönemde yaşanan en büyük saldırı ise saniyede 213 Gb’a ulaştı. Türkiye’ye yapılan saniyede 10 Gb’ın üzerindeki büyük boyutlu saldırıların Amerika, Rusya, Almanya ve yine Türkiye’den kaynaklandığı gözlendi.

İlgili Makaleler

 

“1 Gb’lık bir DDoS saldırısı kuruluşları tamamen devreden çıkarabilir”

Konuyla ilgili açıklama yapan Arbor Networks Türkiye Müşteri İlişkileri Yöneticisi Melih Artar, saniyede 1 Gb’lık bir DDoS (online hizmetleri engelleme) saldırısının pek çok kuruluşu tamamen devreden çıkarabilecek büyüklükte olduğuna dikkat çekerek, “2016’nın ilk yarısında ortalama saldırı boyutu 2015’e göre yüzde 30’luk artışla 986 Mb/s olarak izlendi. Ortalama saldırı boyutunun 2016 yılı sonunda 1,15 Gb/s olması bekleniyor” dedi. Artar, Türkiye’deki saldırıların yüzde 88’inin saniyede 500 Mb’in altında olduğunu, bunun da şirketlerin özellikle uygulama katmanına yönelik önlemlere yatırım yapması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu