Site icon CIO Update

Twitter da Türkiye’de temsilci atayacak!

The Twitter logo is seen on a phone in this photo illustration in Washington, DC, on July 10, 2019. - Twitter is moving to filter out inappropriate content based on religion as part of its effort to curb hate speech. In a policy update on July 9, 2019, Twitter said it would take down "dehumanizing language" that targets specific religious groups.Examples shown by Twitter that would be removed would be description of a members of a religion as "disgusting" or "filthy animals." (Photo by Alastair Pike / AFP) (Photo credit should read ALASTAIR PIKE/AFP/Getty Images)

Türkiye’de belirlenen süre kapsamında henüz temsilci atamamış olan sosyal medya platformlarına 10 milyon ve 30 milyon lira olmak üzere toplamda 40 milyon lira ceza kesilmişti. Twitter ise erişim yavaşlatma uygulamasına kısa süre kalmışken ilgili yasa çerçevesinde temsilci atayacağını bildirdi. Şu ana kadar yasa gereği henüz temsilci atamayan tek platform ise Pinterest oldu.

Bu süreye kadar temsilci atamamış olan Twitter ve Pinterest’e Ocak ayı itibarıyla reklam yasağı cezası verilmişti. Yasal yükümlülükleri uygulamaya karar veren Twitter, atayacağı temsilci ile bir sonraki yaptırım olan bant daraltma cezasından da böylelikle kaçınmış olacak.

YouTube, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya platformları da para cezalarının ardından Türkiye’de temsilci atayacağını duyurmuştu.

Exit mobile version