Twitter ve Google Cloud’tan stratejik ortaklık hamlesi

Sosyal medya devi Twitter, Google Cloud ile çok yıllı bir stratejik iş ortaklığı yaptığını duyurdu. Şirket çevrimdışı analiz, veri işleme ve makine öğrenimi iş yüklerini Google’ın Veri Bulutu’na taşıyacak.

Twitter’ın veri platformu trilyonlarca olayı besliyor, yüzlerce petabayt veri işliyor ve her gün bir düzineden fazla kümede on binlerce iş çalıştırıyor. Yeni iş ortaklığının bir parçası olarak da Twitter; BigQuery, Dataflow, Cloud Bigtable ve diğer makine öğrenimi (ML) araçları dahil olmak üzere çeşitli Google Cloud araçlarını benimseyecek. Google Cloud, bu araçların Twitter’ın yüksek hacimli işlemlerinin üstesinden gelmesine yardımcı olacağını söylüyor.

Google Cloud’un araçlarının benimsenmesi, sosyal medya şirketinin hızla büyüyen veri ekosistemini daha hızlı verilere dayalı kararlar sağlamanın yanı sıra, makine öğrenimi odaklı daha derin ürün inovasyonu sağlamak için güçlendirecek.

Twitter baş teknoloji sorumlusu Parag Agrawal genişletilen iş birliği hakkında, “Google Cloud ile ilk ortaklığımız başarılı oldu ve mühendislik ekiplerimizin üretkenliğini artırmamızı sağladı. Google’ın teknolojileri üzerine inşa etmek, verilerimizden daha fazla bilgi edinmemize, daha hızlı hareket etmemize ve hizmetimizi her gün kullanan kişilere daha alakalı içerik sunmamıza olanak tanıyacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu