Uber ABD’de yemek teslimatını robot ile yapmaya başlıyor

Bu hafta itibariyle ABD’deki UberEats müşterileri bir robot teslimatı seçme seçeneğine sahip olacak.

Bu hafta itibariyle ABD’deki UberEats müşterileri bir robot teslimatı seçme seçeneğine sahip olacak. Herhangi bir pürüz çıkmaması adına Uber, müşterileri bilgilendiren ayrıntılı bir doküman hazırladı. Gerçi yapılması gereken çok basit: Yiyecekleri robotun termal haznesinden almak.

Serve Robotics tarafından geliştirilen robotlar, uzaktan bir insan operatör tarafından kontrol edilecek. Arabalar, daha büyük siparişleri işlemek için gerekli olan Motional şirketinin kendi kendini süren Hyundai sedanları olacak. Hyundai ve otomotiv teknolojisi tedarikçisi Aptiv’in sahibi olduğu şirket, gelecek yıl Las Vegas’ta Lyft ile bir robo taksi hizmeti sunmayı planlıyor.

Uber’de otonom mobilite ve teslimattan sorumlu olan Noah Zych, robot teslimatlarının şimdilik şirketin teslimatlarının “çok, çok küçük bir kısmını” oluşturacağını söyledi ve ekledi “Bu, otonom araçların teslimat yapan ilk bölümü. Gelecekteki potansiyeli görüyoruz ama bugün olduğumuz yerden başlamak zorundayız.”

Uber, teslimatlara yardımcı olmak için robotları kullanan ilk şirket değil. Amazon, kendi robot teslimat hizmeti Scout’un halka açık testine 2019’da başladı ve Domino’s ve Kroger de aynı yarışa girdi. Bununla birlikte, teknik ve düzenleyici konular hâlâ zorluklar doğuruyor. Bu nedenle şirketlerin teslimatlar için robotları daha geniş bir şekilde kullanması biraz zaman alabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu