Ukrayna teletıp alanında siber güvenlik ortaklığına gidiyor

Ukrayna Siber Polis Birimi’nin Yöneticisi Oleksandr Hrynchak, geçtiğimiz günlerde DeHealth kurucusu Anna Bondarenko ile iş birliği anlaşması yaptıklarını açıkladı.

DeHealth, sağlık ve kriptopara sektöründe inovasyonlarıyla tanınan daha çok teletıp uygulamalarına yatırım yapan bir teknoloji şirketi olarak son dönemde çıkış yaptı. Polis teşkilatının böyle bir kurum ile ortak hareket etmesinin ardında siber güvenliğin öncelikli hale getirildiği düşünülüyor.

3 milyar insanı etkileyen anlaşma

Ukrayna, bu hamle ile daha global bir sağlık sisteminin de adımlarını atmayı planlıyor. ABD, Almanya, İngiltere gibi birçok ülke ile anlaşmanın kapsamının genişletilmesi gündemde. Ancak Hrynchak her şeyden önce siber güvenliğin altını çiziyor: “Ne yazık ki hızlı dijitalleşme ile birlikte bu sistemlerin zafiyetini kullanan çok sayıda tehdit unsuru ortaya çıktı. Konusunda öncü ve uzman kurumlarla yaptığımız anlaşmalar sayesinde bu tehditleri bertaraf etmeyi ve riski en aza indirmeyi hedefliyoruz.”

Bondarenko da “Yeni web 3.0 altyapımızla küresel bir ekosistem inşa ediyoruz. Sunduğumuz hizmet ve ürünler insan sağlığı başta olmak üzere birçok konuda siber güvenliği sağlayacak. Bu anlaşmanın 3 milyar insanın hayatını direkt ve dolaylı olarak etkileyeceği için heyecanlıyız.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu