Ukrayna’ya büyük siber saldırı

Birkaç saat içerisinde neredeyse tüm devlet sitelerinin göçmesiyle baş gösteren olay emsalsiz bir saldırı olarak yorumlanıyor.

ABD ve Rusya arasındaki siber gerilim tırmanıyor. ABD’nin özellikle Ukrayna’nın 2015 yılında yaşadığı siber krizi göstermesinin üzerine ülkede büyük bir siber saldırı gerçekleşmesi oldukça manidar yorumlanıyor. Birkaç saat içerisinde neredeyse tüm devlet sitelerinin göçmesiyle baş gösteren olay emsalsiz bir saldırı olarak yorumlanıyor. Bunun üzerine Ukrayna kapsamlı bir soruşturma başlattığını ilan etti.

Korkutucu mesaj!

Özellikle dış işleri bakanlığını tehdit alan siber saldırının arkasında kim olduğu henüz tespit edilmedi. Ancak Rusya, geçmiş olsun açıklamasında bulunarak saldırıyla asla bir ilgilerinin olmadığını resmi makamlara iletti.

Devlet sitelerinde şu korkutucu mesaj belirdi: “Ukrayna halkı! Tüm kişisel verileriniz kamuoyunu açılmıştır. Bilgisayar üzerindeki tüm verileriniz onarılamaz şekilde yok edilmiştir. Daha kötüsüne hazır olun. Geçmiş, şimdiki ve gelecek zaman tehlike altındadır. Eylemlerimiz devam edecektir.”

Dileriz bu tedirginlik verici olayların arkasındaki siber zorbalar bir an önce tespit edilip adalete teslim edilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu