Universal Robots ve Siemens’ten önemli ortaklık

Universal Robots şirketi, Siemens'in geliştirdiği Tamamen Entegre Otomasyon isimli (Totally Integrated Automation - TIA) platformla birlikte çok daha karmaşık robotlar üretmek için ortaklık imzaladı.

Özellikle yeni sistem kurmayı hedefleyen fabrikalar ve dev tesisler için önem taşıyan bu ortaklıkta aslında Siemens Mühendislik Portalı için gelişmiş arabirimler tasarlanacak. Tasarımların yıl sonu gibi tamamlanması hedefleniyor. 

Dijital otomasyon

TIA platformunun İngiltere ülke müdürü Mark Gray, “TIA entegrasyonu sayesinde küçük, orta ve özellikle büyük ölçekli tüm kurumların büyük yarar sağlayacağını düşünüyoruz. Farklı işlevleri en yüksek doğrulukta yerine getiren otomasyon sistemleri, dijital otomasyonun tüm nimetlerinden yararlanmak için hazırlanıyor. Kurumlar bu sistem sayesinde çok daha şeffaf ve planlanabilir dijital stratejiler belirleyebilecek.” diyor.

İlgili Makaleler

Ortak bir çatı

2020 yılının Kasım ayında Siemens tarafından kamuoyu ile paylaşılan Simatic Robot Kütüphanesi, bu projenin temeli olarak kabul ediliyor. Bu zengin seçkiye sahip kütüphane üzerinden kullanıcılar, TIA portalı sayesinde planlamaları doğrultusunda diledikleri robotu programlayabilecek. Farklı robotların ortak bir çatı altında birleşmesi ise yazılım tarafını hızlandıracak. Bu hızlanmayı da Universal Robots’un katkıları sağlayacak. Gray, “Robotlarımızın bugüne kadar temel özelliği olan sezgisel kullanımı, Siemens platformuna taşıyacağız. Böylelikle hedefimiz en karmaşık süreçlerde bile robot arabirimin mantıklı ve akla yatkın kullanımı sayesinde tasarım ve mühendislik aşamalarında projelere hız kazandırması.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu