Ünlü siber tehdit unsurları, ortak saldırı düzenliyor

. Rusya merkezli olduğu düşünülen Emotet grubu ile büyük saldırıların arkasındaki bir başka isim Egregor ile birlikte hareket ediyor.

Son dönemde sayısı artan siber tehditlere karşı devletler ve şirketler siber güvenlik önlemlerine yatırım yaparak bir miktar da olsa zararı göğüslemek istiyor. Buna karşın siber tehdit unsurları daha önce görülmemiş bir şekilde iş birliğine giderek ortak saldırılar düzenliyor. Rusya merkezli olduğu düşünülen Emotet grubu ile büyük saldırıların arkasındaki bir başka isim Egregor ile birlikte hareket ediyor.

Hedef büyüten saldırganlar

Uzmanlar önceki yıllarda saldırganların daha çok şöhret ve para için siber saldırı düzenlendiğini belirtirken son dönemdeki ortaklıklar kafa karıştırıyor. Görünen o ki artık hedef büyüten saldırganlar devletleri çökertmek, anarşi yaratmak ve özgürlük gibi söylemlerle hareket ediyor. Bunun son örneklerinden biri de banka ve finans sistemini çökertmeye odaklanan TrickBot uygulaması. Kripto parayı öne çıkarmayı hedefleyen bu saldırı aracını birçok siber saldırgan ortak geliştirip kullanıyor.

Toplu hücum

Adını ünlü Anime serisi Death Note’dan alan Ryuk casus yazılımı ise ilginç bir yapıya sahip. Ryuk üzerinden saldırganlar birbirini tanımasa bile saldırı düzenlemek için yardımlaşabiliyorlar. Yakın gelecekte bu tarz gelişmiş kötü amaçlı yazılımların sayısının artacağına hiç şüphe yok. Adeta topyekun hücum gerçekleştiren saldırganlara karşı devlet ve şirketlerin bireysel savunma yapmasının neredeyse imkansız hale geleceğe bir döneme giriyoruz. Belki de bu saldırılar, dijital çağda daha önce hiç olmadığı kadar ülkeler arası şeffaf bir iletişimin doğmasına vesile olur.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu