Uydular yeni bir siber yazılımı test edecek

Aerospace ve TriSept, uydu operatörlerini tespit edilen anormallikler konusunda uyarmak için ayrı yazılım uçuş testleri hazırlıyor.

Uzay sistemleri büyüyen siber saldırılarla karşı karşıya kalırken, Aerospace Corp. ve TriSept Corp., uydu operatörlerini tespit edilen anormallikler konusunda uyarmak için ayrı yazılım uçuş testleri hazırlıyor. Havacılık Bilgi Sistemleri ve Siber Bölüm baş direktörü Ryan Speelman, “Göstermek istediğimiz en önemli şeylerden biri, ek risk veya önemli maliyet oluşturmadan güvenlik yükseltmesi yapabileceğimizdir.” diyor.

Derinlemesine Savunma

Aerospace, kuruluşların ağlarını güvence altına almak için gerçekleştirdiği günlük rutin çalışmaya ek olarak Derinlemesine Savunma adlı uydu güvenliği yaklaşımı üzerinde yoğunlaşıyor. Bu yeni stratejinin önemli bir unsuru; uydu telemetrisi, komutları ve uçuş yazılımı yapılandırmasını sürekli olarak izlemesi ve kaydetmesi. Bu esnada uydu yazılımı, yetkisiz uydu erişimini de tespit ediyor. Aerospace, Starshield saldırı tespit yazılımını Eylül ayında piyasaya sürülen ve modüler bileşenler, açık standartlar ve tak-çalıştır arayüzleri ile inşa edilen yeni bir roket ile lanse edecek.

Havacılık ve Uzay Siber Güvenlik ve Gelişmiş Platformlar Departmanı direktörü Benjamin Davidson, “Yazılım, verileri şifrelemekten daha fazlasını yapıyor çünkü korunması gereken başka tehdit vektörleri ve saldırı yüzeyleri var.” diyor ve ekliyor: “Ne tür bir kullanıcı ve hangi tehditlere açık olduğunuza bağlı olarak, farklı katmanlar seçebilir ve seçebilirsiniz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu